ЛШ: Реалу је боље што није побиједио!

Шампион Европе, као другопласирани у групној фази, пред жреб осмине финала Лиге шампиона стрепи само од Јувентуса.

Фудбал 08.12.2016 | 17:00
ЛШ: Реалу је боље што није побиједио!
Реал Мадрид водио је против Борусије из Дортмунда 2:0, стварао и пропуштао шансе, да би директни окршај за прво место у Ф групи Лиге шампиона био завршен ремијем - 2:2.

Изједначујући гол дао је у 88. минуту Марко Ројс и мада се у том тренутку чинило да је Борусија одрадила велики посао на стадиону "Сантјаго Бернабеу", суштински је Реал прошао боље.

Приликом жреба осмине финала Лиге шампиона, у једном "шеширу" налазе се победници група, а у другом другопласиране екипе, с тим да није могуће извући противника из исте земље, а такође је недозвољен окршај тимова који су се током јесени такмичили у истој групи.

То значи да Реал НЕ МОЖЕ да се састане са Барселоном (победник групе Ц), Атлетиком из Мадрида (победник групе Д) и Борусијом, а потенцијални ривали на жребу у понедељак биће муАрсенал, Наполи, Монако, Лестер и Јувентус.

Арсенал завршава такмичење у осмини финала већ шест сезона заредом, Наполи и Монако су добре екипе, али нису ни изблиза Реалова класа, док ће Лестер бити аутсајдер кога год да извуче.

Тако, као једини непожељан тим "краљевићима", остаје Јувентус, а да су победили Борусију и освојили групу, уочи жреба би стрепели од двомеча са Бајерном, Пари сен Жерменом и Манчестер ситијем.

"Не желим да извучемо Јувентус, из више разлога, али не могу ништа да урадим по том питању. Видећемо... Желео сам да будемо први у групи, али дозволили смо Борусији да 'преживи' бројним промашајима и падом интензитета игре у другом полувремену", рекао је тренер Реала Зинедин Зидан, који је лета 2001. стигао на "Сантјаго Бернабеу" управо из торинског клуба.

Борусија неће моћи да извуче Бајерн и Леверкузен, па ће противника добити из круга у коме су ПСЖ, Манчестер сити, Севиља, Порто и Бенфика.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар