LŠ: Realu je bolje što nije pobijedio!

Šampion Evrope, kao drugoplasirani u grupnoj fazi, pred žreb osmine finala Lige šampiona strepi samo od Juventusa.

Fudbal 08.12.2016 | 17:00
LŠ: Realu je bolje što nije pobijedio!
Real Madrid vodio je protiv Borusije iz Dortmunda 2:0, stvarao i propuštao šanse, da bi direktni okršaj za prvo mesto u F grupi Lige šampiona bio završen remijem - 2:2.

Izjednačujući gol dao je u 88. minutu Marko Rojs i mada se u tom trenutku činilo da je Borusija odradila veliki posao na stadionu "Santjago Bernabeu", suštinski je Real prošao bolje.

Prilikom žreba osmine finala Lige šampiona, u jednom "šeširu" nalaze se pobednici grupa, a u drugom drugoplasirane ekipe, s tim da nije moguće izvući protivnika iz iste zemlje, a takođe je nedozvoljen okršaj timova koji su se tokom jeseni takmičili u istoj grupi.

To znači da Real NE MOŽE da se sastane sa Barselonom (pobednik grupe C), Atletikom iz Madrida (pobednik grupe D) i Borusijom, a potencijalni rivali na žrebu u ponedeljak biće muArsenal, Napoli, Monako, Lester i Juventus.

Arsenal završava takmičenje u osmini finala već šest sezona zaredom, Napoli i Monako su dobre ekipe, ali nisu ni izbliza Realova klasa, dok će Lester biti autsajder koga god da izvuče.

Tako, kao jedini nepoželjan tim "kraljevićima", ostaje Juventus, a da su pobedili Borusiju i osvojili grupu, uoči žreba bi strepeli od dvomeča sa Bajernom, Pari sen Žermenom i Mančester sitijem.

"Ne želim da izvučemo Juventus, iz više razloga, ali ne mogu ništa da uradim po tom pitanju. Videćemo... Želeo sam da budemo prvi u grupi, ali dozvolili smo Borusiji da 'preživi' brojnim promašajima i padom intenziteta igre u drugom poluvremenu", rekao je trener Reala Zinedin Zidan, koji je leta 2001. stigao na "Santjago Bernabeu" upravo iz torinskog kluba.

Borusija neće moći da izvuče Bajern i Leverkuzen, pa će protivnika dobiti iz kruga u kome su PSŽ, Mančester siti, Sevilja, Porto i Benfika.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar