Најпознатији музичари међу политичарима

Како су изгледали њихови живота до изласка из политичке илегале? Чиме су се бавили и каква су била њихова интересовања?

Босна и Херцеговина 08.12.2016 | 07:46
Најпознатији музичари међу политичарима
Јесу ли плате ''развлачили'' од првог до првог, јесу ли понекад ''заборављали'' плаћати понеки рачун, какви су студенти били, какву су музику слушали? Да, какву су музику слушали?
 
Јесте ли се икада запитали који бх. политичари су пре доласка на политичку сцену били активни музичари, у којим су бендовима свирали и јесу ли при томе имали некакве успехе? Нема их много, али присутни су, пише Н1.

Бакир Изетбеговић, члан Председништва из реда бошњачког народа и председник Странке демократске акције некада је ''за своју душу'' свирао гитару, а како је у једном интервјуу испричао, и даље радо узме инструмент и забави друштво.

Потпредседник Социјалдемократске партије, Русмир Месиховић свирао је у бенду “Рок апотека” док је бивши кандидат за бошњачког члана Председништва, Бакир Хаџиомеровић и данас активан у сарајевском бенду “Графит” - као вокал.

Нови председник Српске демократске странке, Вукота Говедарица је познати гуслар, један од најбољих у регији док је Дамир Машић, политички директор СДП, имао озбиљну намјеру да с музиком ''направи нешто у животу'', али га је животни пут одвео на другу страну.

- Свирао сам ритам гитару и певао у бенду Штеточине. С нама свирао и Амел Ћурић. Био је то средњошколски бенд. Основан је 1995. године - кратко је за Н1 казао Машић.

Свако мало на овдашњој политичкој позорници појави се и неко ново лице из естрадног света. Тако је сарајевски музичар Јала Брат на протеклим изборима био кандидат Странке демократске акције за Општинско веће Вогошћа - а његов политички покушај завршио је неуспехом.

Успеха за микрофоном имао је и председник Републике Српске, Република Српска Милорад Додик.

Он, наиме, сваку прилику користи да запева, а посљедњи наступ на великој сцени имао је средином године у Бањалуци на великом митингу владајућих странака.

Извор: Н1

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

08.12.2016 07:10

"Ко пјева зло немисли!" Треба да се цува само зло да неради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

педагог

08.12.2016 07:20

Камо среце да се дотицни никада нису бавили политиком: Боље и лоса музика него исељавање из земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеза

08.12.2016 07:36

Додик је убједљиво "најбољи" м(г)узичар.Кад он запјева "не може ми нико ништа јачи сам од судбине....", и види стварно му не могу ништа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

08.12.2016 08:34

Он није музицар него је умислио да зна пјевати. А његови обозаваоци сматрају да пјева боље од Паваротија.

Name

Тигар

08.12.2016 14:39

Вукота гусле,види се ко је прави Србин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тигар

08.12.2016 14:39

Вукота гусле,види се ко је прави Србин

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

08.12.2016 16:15

Треба да знамо ко је диригент

ОДГОВОРИТЕ