Najpoznatiji muzičari među političarima

Kako su izgledali njihovi života do izlaska iz političke ilegale? Čime su se bavili i kakva su bila njihova interesovanja?

Bosna i Hercegovina 08.12.2016 | 07:46
Najpoznatiji muzičari među političarima
Jesu li plate ''razvlačili'' od prvog do prvog, jesu li ponekad ''zaboravljali'' plaćati poneki račun, kakvi su studenti bili, kakvu su muziku slušali? Da, kakvu su muziku slušali?
 
Jeste li se ikada zapitali koji bh. političari su pre dolaska na političku scenu bili aktivni muzičari, u kojim su bendovima svirali i jesu li pri tome imali nekakve uspehe? Nema ih mnogo, ali prisutni su, piše N1.

Bakir Izetbegović, član Predsedništva iz reda bošnjačkog naroda i predsednik Stranke demokratske akcije nekada je ''za svoju dušu'' svirao gitaru, a kako je u jednom intervjuu ispričao, i dalje rado uzme instrument i zabavi društvo.

Potpredsednik Socijaldemokratske partije, Rusmir Mesihović svirao je u bendu “Rok apoteka” dok je bivši kandidat za bošnjačkog člana Predsedništva, Bakir Hadžiomerović i danas aktivan u sarajevskom bendu “Grafit” - kao vokal.

Novi predsednik Srpske demokratske stranke, Vukota Govedarica je poznati guslar, jedan od najboljih u regiji dok je Damir Mašić, politički direktor SDP, imao ozbiljnu namjeru da s muzikom ''napravi nešto u životu'', ali ga je životni put odveo na drugu stranu.

- Svirao sam ritam gitaru i pevao u bendu Štetočine. S nama svirao i Amel Ćurić. Bio je to srednjoškolski bend. Osnovan je 1995. godine - kratko je za N1 kazao Mašić.

Svako malo na ovdašnjoj političkoj pozornici pojavi se i neko novo lice iz estradnog sveta. Tako je sarajevski muzičar Jala Brat na proteklim izborima bio kandidat Stranke demokratske akcije za Opštinsko veće Vogošća - a njegov politički pokušaj završio je neuspehom.

Uspeha za mikrofonom imao je i predsednik Republike Srpske, Republika Srpska Milorad Dodik.

On, naime, svaku priliku koristi da zapeva, a posljednji nastup na velikoj sceni imao je sredinom godine u Banjaluci na velikom mitingu vladajućih stranaka.

Izvor: N1

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

08.12.2016 07:10

"Ko pjeva zlo nemisli!" Treba da se cuva samo zlo da neradi.

ODGOVORITE
Name

pedagog

08.12.2016 07:20

Kamo srece da se doticni nikada nisu bavili politikom: Bolje i losa muzika nego iseljavanje iz zemlje.

ODGOVORITE
Name

zeza

08.12.2016 07:36

Dodik je ubjedljivo "najbolji" m(g)uzičar.Kad on zapjeva "ne može mi niko ništa jači sam od sudbine....", i vidi stvarno mu ne mogu ništa?

ODGOVORITE
Name

Misko

08.12.2016 08:34

On nije muzicar nego je umislio da zna pjevati. A njegovi obozavaoci smatraju da pjeva bolje od Pavarotija.

Name

Tigar

08.12.2016 14:39

Vukota gusle,vidi se ko je pravi Srbin

ODGOVORITE
Name

Tigar

08.12.2016 14:39

Vukota gusle,vidi se ko je pravi Srbin

ODGOVORITE
Name

pero

08.12.2016 16:15

Treba da znamo ko je dirigent

ODGOVORITE