ЛШ: Жријеб за нокаут фазу - ево како ствари стоје!

Ово су тимови који ће се укрстити у нокаут фази Лиге шампиона за ову годину. Сви беже од Бајерна и Реала! Лестер најпожељнији! Познати сви учесници осмине финала...

Фудбал 08.12.2016 | 10:30
ЛШ: Жријеб за нокаут фазу - ево како ствари стоје!
Групна фаза је готова, а сад оно право! Све је готово и све се зна! После вечерашњих утакмица добили смо имена преосталих путника у осмину финала Лиге шампиона.

Лига шампиона је завршена за ову годину. На наредне мечеве ћемо морати да чекамо до средине фебруара када се најјаче клупско такмичење враћа на сцену и "мале екране". Тамо ће нас, надамо се, сачекати нешто узбудљивији мечеви од оних у групној фази која није донела много шокова, а парови ће бити познати након жребања у понедељак.

Једно је сигурно, у понедељак тачно у подне у Ниону очекује нас занимљив жреб и видећемо ко ће имати среће, а ко ће проклињати судбину. Сигурно нас чекује занимљив исход и већ сада можемо унапред да се радујемо дербијима који нам се смеше. 

У првом шеширу места су резервисали победници група: Арсенал, Барселона, Наполи, Атлетико Мадрид, Монако, Борусија Дортмунд, Лестер и Јувентус.

Њихови потенцијални ривали долазе из другог шешира у којем се налазе: ПСЖ, Манчестер Сити, Бенфика, Бајерн, Леверкузен, Реал, Порто и Севиља.

Важно је истаћи да у осмини финала не могу да се укрсте клубови који су били противници у истој групи или су из исте земље.

Такође, погледом на листе клубова јасно је да ће многи из прве групе гледати да избегну Реал или Бајерн који су запали међу "слабије", док ће на другој страни многи прижељкивати да добију Лестер, који је био најбопљи у својој групи, али који много не виде као фаворита, нити га се плаше.

Такође, победници група ће прве мечеве играти у гостима.

Први мечеви се играју 14. и 15. фебруара, односно 21. и 22. фебруара, док су реванши заказани за 7. и 8. март односно 14. и 15. март.

ПОБЕДНИЦИ ГРУПА:

Арсенал
Наполи
Барселона
Атлетико
Монако
Лестер сити
Борусија Дортмунд
Јувентус

ПРОШЛИ КАО ДРУГОПЛАСИРАНИ:

ПСЖ
Бенфика
Манчестер сити
Бајерн
Леверкузен
Реал Мадрид
Севиља
Порто

Подсетимо, још једном, жреб је у понедељак у Ниону од 12 часова.

У ЛИГУ ЕВРОПЕ ПРЕУСМЕРИЋЕ СЕ:

Тотенхем
Легија
Копенхаген
Лион
Лудогорец
Борусија Менхенгладбах
Ростов
Бешикташ

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар