LŠ: Žrijeb za nokaut fazu - evo kako stvari stoje!

Ovo su timovi koji će se ukrstiti u nokaut fazi Lige šampiona za ovu godinu. Svi beže od Bajerna i Reala! Lester najpoželjniji! Poznati svi učesnici osmine finala...

Fudbal 08.12.2016 | 10:30
LŠ: Žrijeb za nokaut fazu - evo kako stvari stoje!
Grupna faza je gotova, a sad ono pravo! Sve je gotovo i sve se zna! Posle večerašnjih utakmica dobili smo imena preostalih putnika u osminu finala Lige šampiona.

Liga šampiona je završena za ovu godinu. Na naredne mečeve ćemo morati da čekamo do sredine februara kada se najjače klupsko takmičenje vraća na scenu i "male ekrane". Tamo će nas, nadamo se, sačekati nešto uzbudljiviji mečevi od onih u grupnoj fazi koja nije donela mnogo šokova, a parovi će biti poznati nakon žrebanja u ponedeljak.

Jedno je sigurno, u ponedeljak tačno u podne u Nionu očekuje nas zanimljiv žreb i videćemo ko će imati sreće, a ko će proklinjati sudbinu. Sigurno nas čekuje zanimljiv ishod i već sada možemo unapred da se radujemo derbijima koji nam se smeše. 

U prvom šeširu mesta su rezervisali pobednici grupa: Arsenal, Barselona, Napoli, Atletiko Madrid, Monako, Borusija Dortmund, Lester i Juventus.

Njihovi potencijalni rivali dolaze iz drugog šešira u kojem se nalaze: PSŽ, Mančester Siti, Benfika, Bajern, Leverkuzen, Real, Porto i Sevilja.

Važno je istaći da u osmini finala ne mogu da se ukrste klubovi koji su bili protivnici u istoj grupi ili su iz iste zemlje.

Takođe, pogledom na liste klubova jasno je da će mnogi iz prve grupe gledati da izbegnu Real ili Bajern koji su zapali među "slabije", dok će na drugoj strani mnogi priželjkivati da dobiju Lester, koji je bio najboplji u svojoj grupi, ali koji mnogo ne vide kao favorita, niti ga se plaše.

Takođe, pobednici grupa će prve mečeve igrati u gostima.

Prvi mečevi se igraju 14. i 15. februara, odnosno 21. i 22. februara, dok su revanši zakazani za 7. i 8. mart odnosno 14. i 15. mart.

POBEDNICI GRUPA:

Arsenal
Napoli
Barselona
Atletiko
Monako
Lester siti
Borusija Dortmund
Juventus

PROŠLI KAO DRUGOPLASIRANI:

PSŽ
Benfika
Mančester siti
Bajern
Leverkuzen
Real Madrid
Sevilja
Porto

Podsetimo, još jednom, žreb je u ponedeljak u Nionu od 12 časova.

U LIGU EVROPE PREUSMERIĆE SE:

Totenhem
Legija
Kopenhagen
Lion
Ludogorec
Borusija Menhengladbah
Rostov
Bešiktaš

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar