Погледајте шта све зна "Мој пријатељ"

У Вишеграду је данас организована друга изложба ручних радова чланова Удружења особа са посебним потребама и потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“. Чланови удружења су суграђанима показали своју креативност и способност да буду активни и корисни чланови заједнице.

Република Српска 07.12.2016 | 21:10
Погледајте шта све зна "Мој пријатељ"
Изложба је организована поводом новогодишњих и божићних празника.

„Овом и првом изложбом која је била одржана за Васкрс, чланови удружења показују колико су креативни, колико желе да раде и стварају очекујући да ће подстаћи заједницу да им пружи подршку, јер они као и остали и могу, знају и умију", рекла је предсједник Удружења Драгана Микавица.

Микавица је потврдила да ова асоцијација грађана има око стотину чланова, од тога 32 корисника међу којима је и 18 дјеце.

„Наше активности се огледају у томе да представимо живот дјеце са инвалидитетом и потешкоћама у развоју за шта нам служе радионице, дружења, организовање изложби и остали јавни догађаји", додала је Микавица.

Члан Удружења Пава Марчета каже да су на штанду изложени радови корисника као што су рукотворине од папира и вуне, затим цртежи и апликације на стаклу и порцулану, као и остали предмети који могу служити за украс.

Највећи проблем Удружења „Мој пријатељ“ је недостатак сопствених просторија за рад и окупљање, а помоћ члановима пружа СШ „Иво Андрић“ која им омогућава активности у једној учионици.

Општина Вишеград планираним грантом помаже рад Удружења "Мој пријатељ".



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар