Pogledajte šta sve zna "Moj prijatelj"

U Višegradu je danas organizovana druga izložba ručnih radova članova Udruženja osoba sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju „Moj prijatelj“. Članovi udruženja su sugrađanima pokazali svoju kreativnost i sposobnost da budu aktivni i korisni članovi zajednice.

Republika Srpska 07.12.2016 | 21:10
Pogledajte šta sve zna "Moj prijatelj"
Izložba je organizovana povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

„Ovom i prvom izložbom koja je bila održana za Vaskrs, članovi udruženja pokazuju koliko su kreativni, koliko žele da rade i stvaraju očekujući da će podstaći zajednicu da im pruži podršku, jer oni kao i ostali i mogu, znaju i umiju", rekla je predsjednik Udruženja Dragana Mikavica.

Mikavica je potvrdila da ova asocijacija građana ima oko stotinu članova, od toga 32 korisnika među kojima je i 18 djece.

„Naše aktivnosti se ogledaju u tome da predstavimo život djece sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju za šta nam služe radionice, druženja, organizovanje izložbi i ostali javni događaji", dodala je Mikavica.

Član Udruženja Pava Marčeta kaže da su na štandu izloženi radovi korisnika kao što su rukotvorine od papira i vune, zatim crteži i aplikacije na staklu i porculanu, kao i ostali predmeti koji mogu služiti za ukras.

Najveći problem Udruženja „Moj prijatelj“ je nedostatak sopstvenih prostorija za rad i okupljanje, a pomoć članovima pruža SŠ „Ivo Andrić“ koja im omogućava aktivnosti u jednoj učionici.

Opština Višegrad planiranim grantom pomaže rad Udruženja "Moj prijatelj".



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar