Пронађена опрема за прислушкивање и надзор

Цариници у Србији пронашли су приликом контроле робе у царинском складишту у Шиду већу количину опреме за прислушкивање и праћење, саопштено је из Управе царина Србије.

Република Српска 07.12.2016 | 11:56
Пронађена опрема за прислушкивање и надзор
Више од 200 различитих видео-камера са функцијама тајног снимања и друга опрема за прислушкивање и праћење, процијењене вриједности веће од 10.000 долара, откривено је међу робом декларисаном као бижутерија.

Међу огрлицама, прстењем, минђушама, шналама за косу, брошевима, марамама, торбама и новчаницима, намијењеним увознику у Врању, пронађене су и различите мини камере уграђене у даљински управљач за ауто, у сат, ручни часовник, хемијску оловку, противпожарни аларм, наочаре.

Откривено је и више ха-де и ротационих камера, снимача звука, различитих детектора, апарата за ометање и пресретање фреквенција, ауто-ометача ГПС сигнала, уређаја и локатора за праћење, апарата за откривање уређаја за прислушкивање, полицијских палица, електро шокера-тизера са пуњењем и пратећом опремом и различитих батеријских лампи.

Спорна пошиљка задржана је до окончања прекршајног поступка покренутог пред надлежним судом, а како је ријеч о роби двоструке намјене утврђене Националном контролном листом, за њен увоз и извоз потребна је дозвола коју издаје Министарство трговине, туризма и телекомуникација, наводи се у саопштењу.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

јака вијест

07.12.2016 12:06

Па вецина тога се мозе купити и на пик-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ

07.12.2016 15:07

ПА И ЈЕСТЕ НАМИЈЕЊЕНО ЗА ПРОДАЈУ НА ПИКУ. КАКВА ПОСЕБНА ОПРЕМА,ЛУПЕТАЊЕ

Name

Размисли мало

07.12.2016 16:24

Што ће некоме таква опрема?Нити један кривични закон ни код нас ни у окружењу не дозвољава прислушкивање нити тајно фотографисање.Дакле то моге само да користи полиција у истражном поступку

Name

Жалосно да не може

07.12.2016 13:06

Ради се о посебној опреми коју користе људи сумњивог морала.Треба упутити иницијативу Мектићу да се посједовање овакве опреме забрани у БиХ.Даље иницијатива према Парламентарној скупштини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

07.12.2016 13:10

Јоооооооој!!! Балкански спијун.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста Реци

07.12.2016 15:47

на нету се све мозе купити,мало је достава компликована и узима времена али ово је све на продају у Кини без неких ограницења

ОДГОВОРИТЕ