Pronađena oprema za prisluškivanje i nadzor

Carinici u Srbiji pronašli su prilikom kontrole robe u carinskom skladištu u Šidu veću količinu opreme za prisluškivanje i praćenje, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Republika Srpska 07.12.2016 | 11:56
Pronađena oprema za prisluškivanje i nadzor
Više od 200 različitih video-kamera sa funkcijama tajnog snimanja i druga oprema za prisluškivanje i praćenje, procijenjene vrijednosti veće od 10.000 dolara, otkriveno je među robom deklarisanom kao bižuterija.

Među ogrlicama, prstenjem, minđušama, šnalama za kosu, broševima, maramama, torbama i novčanicima, namijenjenim uvozniku u Vranju, pronađene su i različite mini kamere ugrađene u daljinski upravljač za auto, u sat, ručni časovnik, hemijsku olovku, protivpožarni alarm, naočare.

Otkriveno je i više ha-de i rotacionih kamera, snimača zvuka, različitih detektora, aparata za ometanje i presretanje frekvencija, auto-ometača GPS signala, uređaja i lokatora za praćenje, aparata za otkrivanje uređaja za prisluškivanje, policijskih palica, elektro šokera-tizera sa punjenjem i pratećom opremom i različitih baterijskih lampi.

Sporna pošiljka zadržana je do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog pred nadležnim sudom, a kako je riječ o robi dvostruke namjene utvrđene Nacionalnom kontrolnom listom, za njen uvoz i izvoz potrebna je dozvola koju izdaje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

jaka vijest

07.12.2016 12:06

Pa vecina toga se moze kupiti i na pik-u.

ODGOVORITE
Name

TAKO JE

07.12.2016 15:07

PA I JESTE NAMIJENJENO ZA PRODAJU NA PIKU. KAKVA POSEBNA OPREMA,LUPETANJE

Name

Razmisli malo

07.12.2016 16:24

Što će nekome takva oprema?Niti jedan krivični zakon ni kod nas ni u okruženju ne dozvoljava prisluškivanje niti tajno fotografisanje.Dakle to moge samo da koristi policija u istražnom postupku

Name

Žalosno da ne može

07.12.2016 13:06

Radi se o posebnoj opremi koju koriste ljudi sumnjivog morala.Treba uputiti inicijativu Mektiću da se posjedovanje ovakve opreme zabrani u BiH.Dalje inicijativa prema Parlamentarnoj skupštini

ODGOVORITE
Name

Igor

07.12.2016 13:10

Jooooooooj!!! Balkanski spijun.

ODGOVORITE
Name

Sta Reci

07.12.2016 15:47

na netu se sve moze kupiti,malo je dostava komplikovana i uzima vremena ali ovo je sve na prodaju u Kini bez nekih ogranicenja

ODGOVORITE