Одбијен Салиховићев захтјев за изузеће

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине Милан Тегелтија, рјешавајући о захтјеву за изузеће предсједавајућег Првостепене дисциплинске комисије за тужиоце Махмута Швраке, који је поднио пуномоћник туженог Горана Салиховића у дисциплинском предмету против истог, донио је Рјешење којим се захтјев за изузеће предсједавајућег Првостепене дисциплинске комисије за тужиоце Махмута Швраке, одбија се као неоснован.

Босна и Херцеговина 07.12.2016 | 11:30
Одбијен Салиховићев захтјев за изузеће
Цијенећи захтјев за изузеће, предсједник ВСТС-а БиХ је закључио да у захтјеву није указано на било какве објективне показатеље сумње у непристрасност предсједавајућег Првостепене дисциплинске комисије за тужиоце.

Такође, подносилац захтјева за изузеће није навео оправдане околности и/или аргументе који би довели у питање непристрасност предсједавајућег Првостепене дисциплинске комисије за тужиоце, из којег разлога су тврдње или наводи о пристрасности предсједавајућег Првостепене дисциплинске комисије за тужиоце, оцијењени паушалним и неаргументованим.

(Аваз)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Интересантно

07.12.2016 10:46

У реду Махмут Шврака је члан високог и тужилачког савјета.Али на основу чега се бирају остали чланови дисциплинске комисије.На тв видим и Синишу Врањеша тужиоца из окружног тужилаштва Бања Лука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро би било дознати

07.12.2016 14:21

Добро би било дознати имена свих чланова дисциплинске комисије И које функције обављају.Због јавности а дисциплинска нека ради непристрасно и у складу са етичким нормама

Name

К

07.12.2016 11:02

Е само да оцисте ову дрзаву од криминалаца и преко везе запосленог особља другације би било у ансд се неби ко сад пило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Благоја

07.12.2016 11:53

Покушава се извадити на све могуће наћине, а зашто није радио одговорно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мода ИВ

07.12.2016 20:58

Ако је предсједник првостепене дисциплинске комисије за тужиоце Махмут Шврака, који је иначе главни републички тужилац РС-а, а у комисији још и Синиша Врањеш из Окружног тужилаштва БЛ, онда ће уз Милана Тегелтију предсједника ВСТВ-а, Горан Салиховић засигурно бити ослобођен и враћен на мјесто главног тужиоца БиХ. А то што је Салиховић тражио изузеће Швраке, то је само мазање очију овог народа. Правосудна мафија је у пуном замаху.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

08.12.2016 00:36

Сад су ми неке ствари јасније.

Name

А Амери? Ста це они реци?

08.12.2016 17:00

А ста це реци помоцник Јохна Керрy-ја ако Салиховица врате на мјесто главног тузиоца? Хоце ли опет констатовати да је у БиХ највеци проблем корупција или це повуци неки потез?

ОДГОВОРИТЕ