Odbijen Salihovićev zahtjev za izuzeće

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija, rješavajući o zahtjevu za izuzeće predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce Mahmuta Švrake, koji je podnio punomoćnik tuženog Gorana Salihovića u disciplinskom predmetu protiv istog, donio je Rješenje kojim se zahtjev za izuzeće predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce Mahmuta Švrake, odbija se kao neosnovan.

Bosna i Hercegovina 07.12.2016 | 11:30
Odbijen Salihovićev zahtjev za izuzeće
Cijeneći zahtjev za izuzeće, predsjednik VSTS-a BiH je zaključio da u zahtjevu nije ukazano na bilo kakve objektivne pokazatelje sumnje u nepristrasnost predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce.

Takođe, podnosilac zahtjeva za izuzeće nije naveo opravdane okolnosti i/ili argumente koji bi doveli u pitanje nepristrasnost predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, iz kojeg razloga su tvrdnje ili navodi o pristrasnosti predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, ocijenjeni paušalnim i neargumentovanim.

(Avaz)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Interesantno

07.12.2016 10:46

U redu Mahmut Švraka je član visokog i tužilačkog savjeta.Ali na osnovu čega se biraju ostali članovi disciplinske komisije.Na tv vidim i Sinišu Vranješa tužioca iz okružnog tužilaštva Banja Luka

ODGOVORITE
Name

Dobro bi bilo doznati

07.12.2016 14:21

Dobro bi bilo doznati imena svih članova disciplinske komisije I koje funkcije obavljaju.Zbog javnosti a disciplinska neka radi nepristrasno i u skladu sa etičkim normama

Name

K

07.12.2016 11:02

E samo da ociste ovu drzavu od kriminalaca i preko veze zaposlenog osoblja drugacije bi bilo u ansd se nebi ko sad pilo

ODGOVORITE
Name

Blagoja

07.12.2016 11:53

Pokušava se izvaditi na sve moguće naćine, a zašto nije radio odgovorno.

ODGOVORITE
Name

Moda IV

07.12.2016 20:58

Ako je predsjednik prvostepene disciplinske komisije za tužioce Mahmut Švraka, koji je inače glavni republički tužilac RS-a, a u komisiji još i Siniša Vranješ iz Okružnog tužilaštva BL, onda će uz Milana Tegeltiju predsjednika VSTV-a, Goran Salihović zasigurno biti oslobođen i vraćen na mjesto glavnog tužioca BiH. A to što je Salihović tražio izuzeće Švrake, to je samo mazanje očiju ovog naroda. Pravosudna mafija je u punom zamahu.

ODGOVORITE
Name

vaga

08.12.2016 00:36

Sad su mi neke stvari jasnije.

Name

A Ameri? Sta ce oni reci?

08.12.2016 17:00

A sta ce reci pomocnik Johna Kerry-ja ako Salihovica vrate na mjesto glavnog tuzioca? Hoce li opet konstatovati da je u BiH najveci problem korupcija ili ce povuci neki potez?

ODGOVORITE