Пасуљ - храна, лијек, еликсир младости

Богат протеинима, угљеним хидратима, витаминима, минералима, влакнима и омега 3 масним киселинама, пасуљ дуго одржава стање ситости.

Здравље 07.12.2016 | 10:44
Пасуљ - храна, лијек, еликсир младости
Богат протеинима, угљеним хидратима, витаминима, минералима, влакнима и омега 3 масним киселинама, пасуљ дуго одржава стање ситости, због чега се посебно препоручују у хладним зимским данима. Осим у исхрани, користи се и у лековите сврхе, али и за улепшавање.
* Против свраба

У три литра воде скувајте 1 кг белог пасуља и шаку листа рузмарина. Када се раскува процедите га, па водом у којој се кувао испирајте болесне делове тела. Понављајте поступак све док свраб на кожи не престане.

* Спречите главобоље

Ставите 500 г пасуља у шерпу, додајте неколико ченова белог лука, прелијте водом и кувајте док се не раскува. Потом згњечите пасуљ и помешајте са мало маслиновог уља и соком од лимуна. Добијеном кашом мажите слепоочнице док главобоља не престане.

* Природни лифтинг

Шољу пасуља потопите неколико сати у воду, а затим кувајте док не омекша. Потом га пропасирајте, баците љуспе, па добијени пире помешајте са соком од пола лимуна и кашиком маслиновог уља, добро промешајте и намажите на лице. Сачекајте 20 минута и исперите млаком водом.

Новости
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мами

11.12.2016 08:57

1кг белог пасуља, једну супену касику соли и једну сећера, два листа ловора и касику бибера у зрну скувати у цистој води. На 250мл уља пропрзити 1кг лука исеценог на "сајбе" додати 2 касике ајвара "витинка" и мало алеве паприке. Све лепо саставити са куваним пасуљем и запећи у рерни! Пребранац прсте да полизес!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

15.12.2016 08:02

Цитам и видим познато ми хахахахха