За 200 лица забрањен улазак у Србију

Након низа покушаја убистава у Београду и Новом Саду, српска полиција и безбједносне службе сачиниле су списак од око 200 особа из региона којим није дозвољен улазак у Србију, пишу данашње "Вечерње новости"

Србија 07.12.2016 | 09:40
За 200 лица забрањен улазак у Србију
Према незваничним сазнањима листа, на списку су искључиво лица са "дебелим" криминалним досијеима.

Они су означени као безбједносно потенцијално опасне особе и одлучено је да им се на граничном прелазу, приликом идентификације пасоша, одмах изрекне забрана уласка у Србију.

Лист сазнаје да је један од посљедњих који није могао да пређе границу црногорски држављанин Крсто Станишић, коме је на Аеродрому "Никола Тесла" речено да не може да уђе у земљу "због заштите јавног поретка и безбједности Србије".

Станишић, према ријечима његовог адвоката Славка Петрића, у Београду са породицом живи од 1985. године и има уредно пријављено пребивалиште и није осуђиван за неко теже кривично дијело.

Према писању "Новости", црногорске безбједносне службе и полиција такође су направиле свој списак "непожељних држављана Србије" на ком су имена добро познатих у криминалним круговима, али има и припадника некада познатих мафијашких кланова.

Међу онима који је забрањен улазак су и младићи који су на приморју током љета правили инциденте.

(Вечерње новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Искрено

07.12.2016 09:02

Највисе бајини пулена на списку 5

ОДГОВОРИТЕ