Тужилаштво БиХ наставља да прогања Србе!

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица оцијенио је данас да Тужилаштво БиХ наставља да прогања Србе, због чега се ствара неповјерење.

Босна и Херцеговина 07.12.2016 | 08:12
Тужилаштво БиХ наставља да прогања Србе!
Говедарица је навео да се велики број предмета за ратне злочине над Србима очигледно не рјешава, као и да Тужилаштво "хиперактивно ради" на предметима ратних злочина над бошњачким становништвом.

"Тужилаштво наставља свој посао и искључиво види Србе као кривце", рекао је Говедарица новинарима у Бањалуци поводом данашњих хапшења осумњичених за ратне злочине у Приједору.

Он је истакао да би требало поставити питање шта се дешава са случајевима у којима су страдали Срби - "Добровољачка", "Дудаковић", "Мркоњићка гробница", "Сијековац", "Сарајево".

Говедарица је оцијенио да "правосуђем очигледно управљају правосудна мафија и погрешни људи", како на нивоу БиХ, тако и у ентитетима, због чега је потребна свеобухватна реформа правосуђа.

"Људи који су ухапшени гледају како ће преживјети од 1. до 1. у мјесецу. Изгледа да је најлакше иживљавати се над народом и обичним човјеком", каже Говедарица.

Он је нагласио да су, за разлику од ратних злочина, сви предмети привредног криминала "помјерени у страну" и да на овом плану нема никаквих резултата.

Када је ријеч о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ који је најављивао, Говедарица је изразио наду да ће о овом питању бити разговарано у парламенту БиХ.

"Ако до тога не дође, предложићемо колегама у Српској и Федерацији БиХ да распишу референдум о теми и питају грађане да ли су у правосуђу потребне корјените реформе", поручио је Говедарица.

Говорећи о неусвајању буџета Српске, Говедарица је рекао да је, према Закону о буџетском систему, до 15. новембра потребно усвојити нацрт, а до 15. децембра приједлог буџета, што показује да власт крши закон.

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

бајке

07.12.2016 07:31

Док се ми свадјамо измедју себе, суд и тузиластво уз помоц сипе нас похапсисе и ознацисе агресором и злоцинцума. То је био главни циљ стварања тих институција по налогу муслимана. Ми се медју собом свадјамо а они раде увелико, а муслимани нам се смију. Има ли ико медју насим лидерима ко це нас ујединити и стати овим институцијама за врат, оне су највеце зло које нас је задесило послије рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ...!!!

07.12.2016 09:23

Данас су у Сарајеву ухапсили двојицу мајмуна за наводно силовање дјевојке српске националности у Сарајеву 1993, у крајини ухапшен бивши војник армије БиХ оптужен за наводне злочине над цивилима/Абдићевцима. Такође данас почиње суђење прије неколико дана ухапшеним припадницима некаквих Газија из Бихаћког петог корпуса. Прочитај штагод осим ... можеш све наћи и на БН-у ако мало прелисташ вијести!

Name

ре не

07.12.2016 09:40

Овај"бајке"није чистих руку па се уплашио да га не пробуди куцање(ногом)на врата, како ја мирно спавам а био сам у рату?

Name

Драган

07.12.2016 09:46

@ Не: Колико је људи из бошњачког војно-политичког врха ухапшено по линији командне одговорности? Ако је Ратко крив за све што је радила ВРС, неко је крив и за оно што је радила тзв А БиХ. По истом принципу и истим аршинима. Ако није тако, онда се не спроводи правда у БиХ. То што хапсе неге кретенчиће, а наредбодавци седе у СИПИ, парламенту, владама - то нама Србима не значи ништа. Како Дудаковић, који у камеру наређује ликвидацију која се извршава на лицу места, који у камеру наређује паљења српских села, може да буде на слободи? Мислим, ако БиХ правосуђе није селективно? Одговори себи, мени не мораш. Ја одговор знам, као што га зна сваки интелигентан и поштен човек. Супротно ће тврдити злочинци и они који их подржавају.

Name

кадијин суд

07.12.2016 11:56

Суд(за ратне злоцине) није ни био замисљен да суди по правди.Ни да суди Муслиманима.Ни(моје мисљење) да се Муслимани нама несто свете.Мозе и то,али успут, ако мозе.Главни циљ овога суда је био да нас политицки обезглави.Да се елеминису они који несто знају и несто разумију,а доведу они који ниста не знају и ниста не разумију.А онда би РС била лак плијен.А код насег народа би,тада, опет завладала морална мимикрија.У томе се до сада минимално успјело,али су многи првоборци заглавили у затвору.

Name

ре кадијин суд

07.12.2016 16:02

Негдје 92 или 93 Муслимани су покусавали да СДС прогласе терористицком организацијом.Да им је то посло за руком насе воде би били М.Лазовиц,М.Пејановиц...,,

Name

мико

07.12.2016 07:44

Његови највеци противници су такви као ти, који мрзе себе па онда све око себе. Док је таквих медју нама, ми цецемо бити прогласавани и хапсени као злоцинци у бих. Све док неки нас лидер не устане и муслиманима казе доста ми цемо бити ознацени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АДОАУДИ

07.12.2016 07:50

Вукота, мишљења сам ти и остали политичари у Босни и Херцеговини створите услове правосудним органима и полицијским агенцијама да сви они који су правили злочине треба да за исте и одговарају. Не треба да пребројавате крвна зрнца злочинаца. ЗЛОЧИНАЦ ЈЕ ЗЛОЧИНАЦ! Он може да буде Србин, Бошњак или Хрват, али ЗЛОЧИН је направио ЗЛОЧИНАЦ, тако да је одговорност за недјела ИНДИВИДУАЛНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апиан из Александрије

07.12.2016 08:20

Само луд човјек може да штити убицу. Али, ако правда није једнака за све, и ако је политика јача од истине, зашто би Срби дозволили да се сваком Србину суди за ратни злочин, а муслиманим и 'рватима не.

Name

Чаире

07.12.2016 07:54

Тачно тако,Додик је највеће и најлаживије зло које се надвило над напаћеним народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

07.12.2016 09:54

Убице се морају хапсит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карађока

07.12.2016 10:06

То је истина мој земљаче,ал то смо већ чули и видјели. Шта ће те ви урадити поводом тога,то нас интересује?! За сад само радите новинарски посао

ОДГОВОРИТЕ