Вашингтон: Промовисан туристички потенцијал БиХ

Туристички потенцијали БиХ представљени су у Вашингтону, другог дана Трансатлантског економског форума који је организовао Центар за трансатлантске односе САИС при Универзитету Џон Хопкинс.

Босна и Херцеговина 07.12.2016 | 07:33
Вашингтон: Промовисан туристички потенцијал БиХ
Форум је окупио представнике пословног и политичког живота из 13 земаља ширег Медитерана, укључујући БиХ, а суорганизатор је Америчка привредна комора.

Предсједник Надзорног одбора и пројект менаџер у Америчко-босанској фондацији Дејан Радмиловић излагање је прије свега посветио афирмацији имиџа БиХ и представљању богатства културне и историјске баштине Босне и Херцеговине. Притом је приказао и видео спот о баштини БиХ.



Каже да је баштина БиХ недовољно промовисана, и самим тиме релативно непозната на великим тржиштима као што су Сједињене Америчке Државе и земље Медитерана, али и шире.

- Такође, желимо да ово буде први корак ка изградњи веза са земљама Медитерана. И прекогранична сарадња на овом пољу може бити итекако снажан инструмент како би се земље које нису у повољном положају, гдје спада и БиХ, представиле и у потпуности искористиле свој потенцијал, али и да се помогне у јачању односа међу земљама Медитерана. Како су ови напори скоро у потпуности запостављени, намјера овог пројекта је да буде први у низу корака који би помогли стварању и прикључењу БиХ у економску мрежу земаља Медитерана која ће створити прилике за запошљавање, те укључење цивилног друштва уз поштовање и заштиту околине. Ми ћемо се промоцијии бх. туризма посветити тек након форума и имамо већ планиране активности да подржимо и ојачамо ову привредну грану у БиХ - рекао је Радмиловић.

Истакао је да им ту значајно помажу колеге из С тоурса, туристичке агенције из Сарајева. Америчко-босанска Фондација ће понудити сарадњу надлежним министарствима и тијелима који се баве промоцијом туризма како би се остварио позитиван и конкретан учинак, а на првом мјесту довођење туриста у БиХ, искориштавајући огромне потенцијале које нуде велика тржишта.

(Ослободјење.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

хм

07.12.2016 07:25

ово је оно што нам треба.. развој бизниса, туризма, .. да нас свијет не глада само како дивљаке који се међусобно свађају и сукобљавају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор

07.12.2016 09:40

Тако је

Name

Игор

07.12.2016 08:09

Сваки дан нова линија за Аеродром Требиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лупус

07.12.2016 09:52

хоћел сад Амери наваити у Босну на зимовање,обзиром да немају својих планина у близини

ОДГОВОРИТЕ