Видео - Џикић навијачима: Не вређајте играче!

Џикић пун емоција навијачима: Не звиждите нашим играчима, ми то не радимо! Занимљив детаљ после победе над Лудвигзбургом... "Такви су, какви су. Мене вређајте"...

Кошарка 06.12.2016 | 22:50
Видео - Џикић навијачима: Не вређајте играче!
Сам шеф струке је имао шта да приговори играчима током тајм-аута. Али једно је кад тренер одбруси, сасвим друго кад играчи придике - овај пут конкретно звиждуке - слушају са трибина и то у моментима кад се утакмица ломи. Александар Џикић је после победе над Лудвигзбургом у Лиги шампиона једноставно морао партизановцима да скрене пажњу на кошаркашки “бонтон“, каквим су се црно-бели увек дичили.

Пун емоција, узео је микрофон и смртно озбиљан подвикнуо.

"Људи, немојте да звиждимо нашим играчима! Ми то не радимо! Ми то не радимо! Такви су какви јесу", рекао је узбуђени Џикић.



Тренер Партизана Александар Џикић оценио је да је победа над Лудвизбургом у оквиру 8. кола ФИБА Лиге шампиона била "узбудљива преко сваке мере", као и да су грешили и он и тим, али да је на крају ипак задовољан.

Црно-бели су и прошле недеље на свом паркету играли продужетак, у коме су поражени од Сасарија.

"Видели сте и сами. Било је узбудљиво преко сваке мере. Вероватно смо могли раније да преломимо, али просто нисмо", рекао је Џикић на конференцији за новинаре.

"Они су врло агресиван тим и када им се дозволи штошта, онда је врло тешко да се игра. Генерално, задовољан сам победом јер смо прекинули лош низ. Победили смо тим који је имао пет победа заредом, који је квалитетан, који се појачава", додао је он.

У регуларном току било је 72:72, а након још пет минута игре - 86:82.

"Правили смо глупости, али смо наставили да се боримо. Греше играчи, грешим ја, али је све то нормално".

Џикић је по завршетку утакмице узео микрофон и обратио се навијачима иза клупе црно-белих.

"Позвао сам људе који долазе у дворану да не звижде нашим играчима. Такви су, какви су. Мене могу да вређају, да ми вичу ово и оно, али немојте играче да дирате, ми то не радимо", рекао је Џикић.

Он је после меча поново разговарао са неким из публике - то је урадио и после пораза од Цедевите у АБА лиги - али је казао да није било ништа непријатељски.

"Размењивали смо утиске. Није било као прошли пут. Немам ја никакву дилему да сам непогрешив, одмах да вам кажем. Али, генерално, дали су подршку, ја сам рекао 'људи, видите све', и то је то", прокоментарисао је стратег црно-белих.

Најбољи у тиму Партизана били су Новица Величковић и Стефан Бирчевић, коме је Бранислав Ратковица асистирао код неких кључних кошева.

Ипак, тачку на утакмицу ставио је Михајло Андрић, офанзивним скоком и слободним бацањима пет секунди пре краја, чиме је донео недостижна четири поена предности.

"Тешка утакмица, веома тешка за нас, таква је била и у Немачкој. Борили смо се до краја и заслужили ову победу. Таква је, каква је. Важна је", изјавио је Андрић.

Партизан је довео скор у групи на 50 одсто (4-4), а у следећем колу дочекује Бешикташ. Пре тога у дворани "Александар Николић" гостоваће Игокеа.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар