Video - Džikić navijačima: Ne vređajte igrače!

Džikić pun emocija navijačima: Ne zviždite našim igračima, mi to ne radimo! Zanimljiv detalj posle pobede nad Ludvigzburgom... "Takvi su, kakvi su. Mene vređajte"...

Košarka 06.12.2016 | 22:50
Video - Džikić navijačima: Ne vređajte igrače!
Sam šef struke je imao šta da prigovori igračima tokom tajm-auta. Ali jedno je kad trener odbrusi, sasvim drugo kad igrači pridike - ovaj put konkretno zvižduke - slušaju sa tribina i to u momentima kad se utakmica lomi. Aleksandar Džikić je posle pobede nad Ludvigzburgom u Ligi šampiona jednostavno morao partizanovcima da skrene pažnju na košarkaški “bonton“, kakvim su se crno-beli uvek dičili.

Pun emocija, uzeo je mikrofon i smrtno ozbiljan podviknuo.

"Ljudi, nemojte da zviždimo našim igračima! Mi to ne radimo! Mi to ne radimo! Takvi su kakvi jesu", rekao je uzbuđeni Džikić.



Trener Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da je pobeda nad Ludvizburgom u okviru 8. kola FIBA Lige šampiona bila "uzbudljiva preko svake mere", kao i da su grešili i on i tim, ali da je na kraju ipak zadovoljan.

Crno-beli su i prošle nedelje na svom parketu igrali produžetak, u kome su poraženi od Sasarija.

"Videli ste i sami. Bilo je uzbudljivo preko svake mere. Verovatno smo mogli ranije da prelomimo, ali prosto nismo", rekao je Džikić na konferenciji za novinare.

"Oni su vrlo agresivan tim i kada im se dozvoli štošta, onda je vrlo teško da se igra. Generalno, zadovoljan sam pobedom jer smo prekinuli loš niz. Pobedili smo tim koji je imao pet pobeda zaredom, koji je kvalitetan, koji se pojačava", dodao je on.

U regularnom toku bilo je 72:72, a nakon još pet minuta igre - 86:82.

"Pravili smo gluposti, ali smo nastavili da se borimo. Greše igrači, grešim ja, ali je sve to normalno".

Džikić je po završetku utakmice uzeo mikrofon i obratio se navijačima iza klupe crno-belih.

"Pozvao sam ljude koji dolaze u dvoranu da ne zvižde našim igračima. Takvi su, kakvi su. Mene mogu da vređaju, da mi viču ovo i ono, ali nemojte igrače da dirate, mi to ne radimo", rekao je Džikić.

On je posle meča ponovo razgovarao sa nekim iz publike - to je uradio i posle poraza od Cedevite u ABA ligi - ali je kazao da nije bilo ništa neprijateljski.

"Razmenjivali smo utiske. Nije bilo kao prošli put. Nemam ja nikakvu dilemu da sam nepogrešiv, odmah da vam kažem. Ali, generalno, dali su podršku, ja sam rekao 'ljudi, vidite sve', i to je to", prokomentarisao je strateg crno-belih.

Najbolji u timu Partizana bili su Novica Veličković i Stefan Birčević, kome je Branislav Ratkovica asistirao kod nekih ključnih koševa.

Ipak, tačku na utakmicu stavio je Mihajlo Andrić, ofanzivnim skokom i slobodnim bacanjima pet sekundi pre kraja, čime je doneo nedostižna četiri poena prednosti.

"Teška utakmica, veoma teška za nas, takva je bila i u Nemačkoj. Borili smo se do kraja i zaslužili ovu pobedu. Takva je, kakva je. Važna je", izjavio je Andrić.

Partizan je doveo skor u grupi na 50 odsto (4-4), a u sledećem kolu dočekuje Bešiktaš. Pre toga u dvorani "Aleksandar Nikolić" gostovaće Igokea.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar