СЛ: Још једна лагана побједа ватерполо владара!

Бесплатан час Немцима у Берлину! Делфини забележили и другу победу у Светској лиги. Српски навијачи дошли да поздраве олимпијске шампионе, а они им узвратили одличном игром и убедљивом победом против Немачке у Светској лиги.

Остали спортови 06.12.2016 | 21:20
СЛ: Још једна лагана побједа ватерполо владара!
Друго коло - друга победа ватерполиста Србије у Светској лиги. Очекивано и лагано. Делфини су у Берлину одржали час ватерпола недораслим Немцима и славили 15:9 (4:1, 3:2, 3:2, 5:4). Резултат не осликава у најбољој мери супериорност Србије у вечерашњем мечу јер су се наши опустили на крају и дозволили Неwмцима да ублаже пораз.

Иако Србија није играла у најјачем саставу, седморица чланова златног тима иуз Рија потпмогнути младим снагама су били превелики залогај за скромне Немце којима је ово други пораз у исто толико мечева од почетка групне фазе.

Делфини су у Берлину имали и лепу подршку српских навијача из дијаспоре који су дошли да бодре валадаре светског ватерполо.

Најефикаснији у победи Србије су били Ћук, Убовић и браћа Страхиња и Виктор Рашовић који су постигли по два гола.

У другом мечу у нашој групи, Румунија је савладала Словачку 12:9 и нанела јој први пораз. Србија је прва на табели са шест бодова, Румунија и Словачка имају по три, а Немачка је без бодова. 

У трећем колу Србија ће у Новакију играти против Словачке 10. јануара.

НЕМАЧКА: Ханс, Обшерникат 1, Стрелецки 1, Рил 2, Прус, Јунглинг, Илингер, Куперс, Штам 1, Цук 2, Рестовић, Ејднер 1, Том.

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, С. Рашовић 2, Ранђеловић 1, Ћук 2, Д.Пијетловић 1, Убовић 2, В.Рашовић 2, Јакшић, Филиповић 1, Драшовић, Суботић 1, Добожанов.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар