SL: Još jedna lagana pobjeda vaterpolo vladara!

Besplatan čas Nemcima u Berlinu! Delfini zabeležili i drugu pobedu u Svetskoj ligi. Srpski navijači došli da pozdrave olimpijske šampione, a oni im uzvratili odličnom igrom i ubedljivom pobedom protiv Nemačke u Svetskoj ligi.

Ostali sportovi 06.12.2016 | 21:20
SL: Još jedna lagana pobjeda vaterpolo vladara!
Drugo kolo - druga pobeda vaterpolista Srbije u Svetskoj ligi. Očekivano i lagano. Delfini su u Berlinu održali čas vaterpola nedoraslim Nemcima i slavili 15:9 (4:1, 3:2, 3:2, 5:4). Rezultat ne oslikava u najboljoj meri superiornost Srbije u večerašnjem meču jer su se naši opustili na kraju i dozvolili Newmcima da ublaže poraz.

Iako Srbija nije igrala u najjačem sastavu, sedmorica članova zlatnog tima iuz Rija potpmognuti mladim snagama su bili preveliki zalogaj za skromne Nemce kojima je ovo drugi poraz u isto toliko mečeva od početka grupne faze.

Delfini su u Berlinu imali i lepu podršku srpskih navijača iz dijaspore koji su došli da bodre valadare svetskog vaterpolo.

Najefikasniji u pobedi Srbije su bili Ćuk, Ubović i braća Strahinja i Viktor Rašović koji su postigli po dva gola.

U drugom meču u našoj grupi, Rumunija je savladala Slovačku 12:9 i nanela joj prvi poraz. Srbija je prva na tabeli sa šest bodova, Rumunija i Slovačka imaju po tri, a Nemačka je bez bodova. 

U trećem kolu Srbija će u Novakiju igrati protiv Slovačke 10. januara.

NEMAČKA: Hans, Obšernikat 1, Strelecki 1, Ril 2, Prus, Jungling, Ilinger, Kupers, Štam 1, Cuk 2, Restović, Ejdner 1, Tom.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, S. Rašović 2, Ranđelović 1, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Ubović 2, V.Rašović 2, Jakšić, Filipović 1, Drašović, Subotić 1, Dobožanov.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar