Новак Ђоковић дао отказ Борису Бекеру!

Одлука која се чекала данима коначно је стигла - Новак Ђоковић је решио да прекине сарадњу са Борисом Бекером, јавља немачки "Билд"! Огласио се и Новак! Ево шта је рекао о прекиду сарадње са Бекером...

Тенис 06.12.2016 | 21:10
Новак Ђоковић дао отказ Борису Бекеру!
Цео тениски свет занимало је да ли ће тренутно други тенисер света и немачки тренер наставити сарадњу, али су им се путеви очито разишли.

Бекер је у Новаков стручни штаб дошао 2013. године и заједно су освојили шест гренд слем титула, преноси поуздани немачки лист.

Легендарни Немац и најбољи српски тенисер окончали су сарадњу после три године и 25 освојених турнира.

Ђоковић је током сарадње са Бекером освојио шет Грен слем титула, по два Аустралијен опена и Вимблдона, те по једном УС Опен и Ролан Гарос, који му је био први у каријери.

Међутим, последњих шест месеци Ђоковић је изгубио форму која га је красила годинама, остао је без два ГС, доживео је дебакл на Олимпијским играма, те остао без прве позиције на АТП листи после више од 200 недеља.

У том периоду у његов стручни штаб је осим Бекера и дугогодишњег главног тренера Марјана Вајде укључен и контроверзни Шпанац Пепе Имас као мотиватор кога су британски медији називали секташем.

Све се преокренуло после историјског тријумфа у Паризу, уследио је жесток пад форме Ђоковића, који није крио да му тенис више није био приоритет, а Бекер је на то указивао изјавама о слабијем ритму тренинга на Вимблдону.

Немац је бранио свог штићеника истакавши да разуме његову жељу да се "опустио" после неколико година жестоког ритма и посвети породици, али није подржавао долазак Имаса и форсирање његовог система "љубави и мира", па он и Вајда нису били уз Ђоковића на Мастерсу у Паризу на којем је Србин и остао без првог места.

Ђоковић је чак гостовао Имасу у Марбељи приликом његовог вишечасовног програма медитације где га је описивао као гуруа због прихолошког приступа.

Након што је на крају године доживео и потпуни слом на Завршном турниру у Лондону, растанак је био неминован.

Новак Ђоковић и Борис Бекер званично су окончали успешну сарадњу, а наш најбољи спортиста потврдио је да су се разишли на пријатељски начин.

"Након три веома успешне године Борис Бекер и ја смо заједнички одлучили да завршимо сарадњу. Циљеви које смо тада поставили испуњени су у потпуности, и ја му се захваљујем на сарадњи, тимском раду, преданости и посвећености", поручио је Ђоковић.

Заједно су освојили 25 трофеја, од чега шест гренд слем титула.

"Са друге стране, моји професионални планови сада су усмерени пре свега да одржим добар ниво игре, направим добар распоред и поставим нове циљеве и у том смислу ћу доносити и све наредне одлуке", нагласио је Ђоковић.

Извор: блиц.рс/Б92

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Дјекна

06.12.2016 20:59

У се и у своје кљусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивојин Слободановиц

06.12.2016 21:00

Браво Ноле,нека си отјерао овога Свабу,нема он појима о тенису.Сада ти и твој гуру медитирајте негдје крај обале мора,само пазите да се не прехладите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

06.12.2016 21:16

Бекер је велицина за Нолета, уз сво дузно постовање Нолету. Док је тениса име Бориса Бекера це се спомињати, а Нолетово, на моју залост, неце. У складу с тим, ко је коме отказао је веома упитно?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

06.12.2016 21:37

Јок, твоје име ће да се помиње у историји тениса!

Name

Јулио

06.12.2016 22:00

Бојим се да те нисам ниста питао.

Name

Бренин Цојк

06.12.2016 22:11

Јос пар милијона од реклама и то је то.

Name

Семберац

06.12.2016 23:08

Крај баладе. Ноле што си урадио, урадио си. Сад лијепо то што си зарадио подијели Јелени и оном секташу Илмазу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то је све сумњиво

08.12.2016 07:09

Сумњиво зато сто је спанија пуна геy љубави. Мозда цовјек масира све добро измасирао тијело,мозак сад је новцаник на реду

Name

.

06.12.2016 23:51

Новак,мислим да си пуно погријесио,али видјецемо у Дохи и Мелбурну,пласим се да си грдно погријесио

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

07.12.2016 07:16

Уместо њега доведи баба-врачару из неготинске крајине.

ОДГОВОРИТЕ