Novak Đoković dao otkaz Borisu Bekeru!

Odluka koja se čekala danima konačno je stigla - Novak Đoković je rešio da prekine saradnju sa Borisom Bekerom, javlja nemački "Bild"! Oglasio se i Novak! Evo šta je rekao o prekidu saradnje sa Bekerom...

Tenis 06.12.2016 | 21:10
Novak Đoković dao otkaz Borisu Bekeru!
Ceo teniski svet zanimalo je da li će trenutno drugi teniser sveta i nemački trener nastaviti saradnju, ali su im se putevi očito razišli.

Beker je u Novakov stručni štab došao 2013. godine i zajedno su osvojili šest grend slem titula, prenosi pouzdani nemački list.

Legendarni Nemac i najbolji srpski teniser okončali su saradnju posle tri godine i 25 osvojenih turnira.

Đoković je tokom saradnje sa Bekerom osvojio šet Gren slem titula, po dva Australijen opena i Vimbldona, te po jednom US Open i Rolan Garos, koji mu je bio prvi u karijeri.

Međutim, poslednjih šest meseci Đoković je izgubio formu koja ga je krasila godinama, ostao je bez dva GS, doživeo je debakl na Olimpijskim igrama, te ostao bez prve pozicije na ATP listi posle više od 200 nedelja.

U tom periodu u njegov stručni štab je osim Bekera i dugogodišnjeg glavnog trenera Marjana Vajde uključen i kontroverzni Španac Pepe Imas kao motivator koga su britanski mediji nazivali sektašem.

Sve se preokrenulo posle istorijskog trijumfa u Parizu, usledio je žestok pad forme Đokovića, koji nije krio da mu tenis više nije bio prioritet, a Beker je na to ukazivao izjavama o slabijem ritmu treninga na Vimbldonu.

Nemac je branio svog štićenika istakavši da razume njegovu želju da se "opustio" posle nekoliko godina žestokog ritma i posveti porodici, ali nije podržavao dolazak Imasa i forsiranje njegovog sistema "ljubavi i mira", pa on i Vajda nisu bili uz Đokovića na Mastersu u Parizu na kojem je Srbin i ostao bez prvog mesta.

Đoković je čak gostovao Imasu u Marbelji prilikom njegovog višečasovnog programa meditacije gde ga je opisivao kao gurua zbog prihološkog pristupa.

Nakon što je na kraju godine doživeo i potpuni slom na Završnom turniru u Londonu, rastanak je bio neminovan.

Novak Đoković i Boris Beker zvanično su okončali uspešnu saradnju, a naš najbolji sportista potvrdio je da su se razišli na prijateljski način.

"Nakon tri veoma uspešne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti", poručio je Đoković.

Zajedno su osvojili 25 trofeja, od čega šest grend slem titula.

"Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim dobar nivo igre, napravim dobar raspored i postavim nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke", naglasio je Đoković.

Izvor: blic.rs/B92

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Djekna

06.12.2016 20:59

U se i u svoje kljuse.

ODGOVORITE
Name

Zivojin Slobodanovic

06.12.2016 21:00

Bravo Nole,neka si otjerao ovoga Svabu,nema on pojima o tenisu.Sada ti i tvoj guru meditirajte negdje kraj obale mora,samo pazite da se ne prehladite.

ODGOVORITE
Name

Julio

06.12.2016 21:16

Beker je velicina za Noleta, uz svo duzno postovanje Noletu. Dok je tenisa ime Borisa Bekera ce se spominjati, a Noletovo, na moju zalost, nece. U skladu s tim, ko je kome otkazao je veoma upitno?!

ODGOVORITE
Name

Dragan

06.12.2016 21:37

Jok, tvoje ime će da se pominje u istoriji tenisa!

Name

Julio

06.12.2016 22:00

Bojim se da te nisam nista pitao.

Name

Brenin Cojk

06.12.2016 22:11

Jos par milijona od reklama i to je to.

Name

Semberac

06.12.2016 23:08

Kraj balade. Nole što si uradio, uradio si. Sad lijepo to što si zaradio podijeli Jeleni i onom sektašu Ilmazu.

ODGOVORITE
Name

to je sve sumnjivo

08.12.2016 07:09

Sumnjivo zato sto je spanija puna gey ljubavi. Mozda covjek masira sve dobro izmasirao tijelo,mozak sad je novcanik na redu

Name

.

06.12.2016 23:51

Novak,mislim da si puno pogrijesio,ali vidjecemo u Dohi i Melburnu,plasim se da si grdno pogrijesio

ODGOVORITE
Name

СЕНОВИЋ

07.12.2016 07:16

Уместо њега доведи баба-врачару из неготинске крајине.

ODGOVORITE