ЛШ: Опет драма и побједа Партизана!

Нема кошарке без Величковића! Новица и Бирчевић за победу у шизофреном мечу! Црно-бели савладали Лудвигзбург са 86:82!

Кошарка 06.12.2016 | 20:40
ЛШ: Опет драма и побједа Партизана!
Без Новице Величковића нема кошарке у Партизану ове сезоне, то је постао аксиом као када је у питању Саша Илић и фудбалска секција црно-белих. Партизан је вечерас опет после драме и још једног продужетка савладао немачки Лудвигзбург у осмом колу Е групе Лиге шампиона - 86:82.

Тако су црно-бели прекинули серију од три неуспеха у овом такмичењу у вратили се у борбу за друго место на табели. Ово им је четврта победа, а Немци су доживели трећи пораз.

Партизан је поново имао доста проблема да сломи противника, али овај пут црно-бели су успели да изађу као победници. Новица Величковић је био први, али свакако не и једини јунак утакмице. Убацио је капитен 21 поен и ухватио 10 лопти, погодио осам слободних бацања када је било најважније, од тога неколико у продужетку и одбранио црно-беле. А огромну помоћ имао је од Стефана Бирчевића, момка који је и у Лудвигзбургу био стрелац победосног коша. Имао је овај крилни центар дабл дабл са 16 поена и 12 ухваћених лопти, а погодио је и кош пет секунди пре краја продужетка. Промашио је додатни пенал, али је онда Михајло Андрић "избунарио" офанзивни скок и фаул за слободна бацања. И ту је коначно био крај мукама и драми.

И поново је цела утакмица практично стала у последња три минута. Напетост је порасла када је Стефан Бирчевић погодио тројку за плус три, а онда додао још један кош минут пре краја за 72:69. Вратили су се Немци и изборили продужетак захваљујући Буну. Додуше, шут за победу у регуларном току имао је Вил Хечер, али је лопта завршила на првом обручу.

Црно-бели су добро отворили утакмицу, као ретко кад у досадашњем току сезоне. Довољна доза агресивности и борбености дала је резултат већ у уводним минутима, мада штета што је то могло да види само око 2.500 људи у Пиониру.

Тандем Американаца Вил Хечер - Френк Робинсон повео је Партизан ка вођству од девет поена (19:10), одбрана је била чврста и и функционисала на прави начин, па је тренерАлександар Џикић могао да буде задовољан тим сегментом игре.

Карактеристичном ролом Новице Величковића на старту друге деонице српски вицешампион стигао је и до двоцифреног резултатског суфицита (25:15), али је након тајм-аута Џона Патрика пробуђена звер у гостујућој легији странаца. Гости из предрађа Штутгарта обилато су материјализовали неколико очајних минута црно-белих и серијом 13:0 у потпуности "обрнули" ситуацију на терену.

Принуђен је био Величковић као најискуснији појединац и капитен да извади кестење из ватре и одржи егал на који је последњим тренуцима пред одлазак на велики одмор Хечеродговорио далекометним хицем уз фаул за 37:35.

Успели су на почетку трећег периода црно-бели захваљући Андрићу и поново Величковићуда дође до предности, али су онда домаћи направили пар глупости, на то су се надовезале неке необичне судијске одлуке и гости су стекли шест поена вишка (68:62).

Утакмица је била и прекинута на пар минута у трећој четвртини јер су гледаоци почели да убацују на терен упаљаче и неке друге предмете незадовољни одлукама судијске тројке. Јасно је и после тога била да ће Партизан имати тежак задатак да победи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар