LŠ: Opet drama i pobjeda Partizana!

Nema košarke bez Veličkovića! Novica i Birčević za pobedu u šizofrenom meču! Crno-beli savladali Ludvigzburg sa 86:82!

Košarka 06.12.2016 | 20:40
LŠ: Opet drama i pobjeda Partizana!
Bez Novice Veličkovića nema košarke u Partizanu ove sezone, to je postao aksiom kao kada je u pitanju Saša Ilić i fudbalska sekcija crno-belih. Partizan je večeras opet posle drame i još jednog produžetka savladao nemački Ludvigzburg u osmom kolu E grupe Lige šampiona - 86:82.

Tako su crno-beli prekinuli seriju od tri neuspeha u ovom takmičenju u vratili se u borbu za drugo mesto na tabeli. Ovo im je četvrta pobeda, a Nemci su doživeli treći poraz.

Partizan je ponovo imao dosta problema da slomi protivnika, ali ovaj put crno-beli su uspeli da izađu kao pobednici. Novica Veličković je bio prvi, ali svakako ne i jedini junak utakmice. Ubacio je kapiten 21 poen i uhvatio 10 lopti, pogodio osam slobodnih bacanja kada je bilo najvažnije, od toga nekoliko u produžetku i odbranio crno-bele. A ogromnu pomoć imao je od Stefana Birčevića, momka koji je i u Ludvigzburgu bio strelac pobedosnog koša. Imao je ovaj krilni centar dabl dabl sa 16 poena i 12 uhvaćenih lopti, a pogodio je i koš pet sekundi pre kraja produžetka. Promašio je dodatni penal, ali je onda Mihajlo Andrić "izbunario" ofanzivni skok i faul za slobodna bacanja. I tu je konačno bio kraj mukama i drami.

I ponovo je cela utakmica praktično stala u poslednja tri minuta. Napetost je porasla kada je Stefan Birčević pogodio trojku za plus tri, a onda dodao još jedan koš minut pre kraja za 72:69. Vratili su se Nemci i izborili produžetak zahvaljujući Bunu. Doduše, šut za pobedu u regularnom toku imao je Vil Hečer, ali je lopta završila na prvom obruču.

Crno-beli su dobro otvorili utakmicu, kao retko kad u dosadašnjem toku sezone. Dovoljna doza agresivnosti i borbenosti dala je rezultat već u uvodnim minutima, mada šteta što je to moglo da vidi samo oko 2.500 ljudi u Pioniru.

Tandem Amerikanaca Vil Hečer - Frenk Robinson poveo je Partizan ka vođstvu od devet poena (19:10), odbrana je bila čvrsta i i funkcionisala na pravi način, pa je trenerAleksandar Džikić mogao da bude zadovoljan tim segmentom igre.

Karakterističnom rolom Novice Veličkovića na startu druge deonice srpski vicešampion stigao je i do dvocifrenog rezultatskog suficita (25:15), ali je nakon tajm-auta Džona Patrika probuđena zver u gostujućoj legiji stranaca. Gosti iz predrađa Štutgarta obilato su materijalizovali nekoliko očajnih minuta crno-belih i serijom 13:0 u potpunosti "obrnuli" situaciju na terenu.

Prinuđen je bio Veličković kao najiskusniji pojedinac i kapiten da izvadi kestenje iz vatre i održi egal na koji je poslednjim trenucima pred odlazak na veliki odmor Hečerodgovorio dalekometnim hicem uz faul za 37:35.

Uspeli su na početku trećeg perioda crno-beli zahvaljući Andriću i ponovo Veličkovićuda dođe do prednosti, ali su onda domaći napravili par gluposti, na to su se nadovezale neke neobične sudijske odluke i gosti su stekli šest poena viška (68:62).

Utakmica je bila i prekinuta na par minuta u trećoj četvrtini jer su gledaoci počeli da ubacuju na teren upaljače i neke druge predmete nezadovoljni odlukama sudijske trojke. Jasno je i posle toga bila da će Partizan imati težak zadatak da pobedi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar