ЕП: Сјајне Српкиње побиједиле и Шпанију!

Женска рукометна репрезентација Србије победила је у Стокхолму репрезентацију Шпаније са 25:23 другог кола А групе на Европском првенству!

Остали спортови 06.12.2016 | 20:10
ЕП: Сјајне Српкиње побиједиле и Шпанију!
Силне рукометашице у бруталних пет минута размонтирале европске вицешампионке! Одлична игра изабраница Драгице Ђурић и победа 25:23! 

Словенија као аперитив, тек да се код српских рукометашица пробуди апетит. А онда као посластица европске вицешампионке - потамањене! Рукометна репрезентација Србије убедљиво је у другом колу Групе А савладала Шпанију са 25:23 (11:8) и матеиматички осигурала пласман у другу рунду такмичења. Прва на Европском првенству!

Колико су Српкиње наоштрене после победе на старту такмичења у Шведској можда се и најбоље видело по томе што Шпанкиње ниједном нису водиле, док су два жестока налета изабранице Драгице Ђурић била довољна да ривалке убију у појам.

Средином првог полувремена голови Јелене Лавко, Јоване Стојиљковић и Марине Дмитровић за бег са 7:6 на убедљивих 10:6. И почетком другог дела игре крунцијална серија 6:1 коју је са четири гола повукла Катарина Крпеж Шлезак. Шпанија је била нокаутирана у размаку од само пет минута - 17:9 за Србију.

Додуше, како је српска селекторка финиш меча искористила да пружи шансу и девојкама са обично мањом минутажом примакле су се Шпанкиње на 18:21, па у последњим секундама у два наврата и на два гола разлике, али то је био њихов максимум.

Поменућемо само да је Крпеж Шлезакова са шест голова била најефикаснија у победничком тиму. Јована Стојиљковић помогла је са пет, Сања Радосављевић је после осам комада против Словеније вечерас стала на коти од четири погодака, Јелена Лавко, Марина Дмитровић и Слађана Поп-Лазић дале су по три, а Кристина Лишчевић један.

Следи дан паузе па окршај са домаћином такмичења Шведском. За прво место у групи. И још два бода на старту групне фазе такмичења. Два смо већ капарисали.

У преосталом мечу групе А, репрезентација Шведске од 20.45 часова игра са Словенијом.

Ток меча:

Репрезентативке Србије су повеле голом Стоиљковић Јоване, али су репрезентативке Шпаније успеле да изједнече и у наставку меча играо се гол за голом – 3:3.

Уследила је добра одбрана нашег тима, а потом и голови Катарине Крпез и Стоиљковић Јоване за 5:4.У наставку меча Сања Радосављевић постигла је два гола за 7:5.

Игра се врло брза и динамична игра па су тако головима левог крила Јоване Стоиљковић,а потом и Марине Дмитрвић репрезентативке стекле највећу предност на овом мечу +4 (10:7). Међутим, Манге Марта краде лопту и смањује предност на 10:7, која се потом и повредила па је морала да напусти терен. Могла је Србија до веће предности, али је у 20. минуту голман противничког тима одбанио седмерац који је шутирала Крпежа. У наредном нападу, још један седмерац досуђен је за наш тим, као и искључење Гонзалес Миреје и овога пута Катарина је била прецизна за –11:7.

Потом је уследио пад у игри наше екипе, девојке нису имале решење у нападу и чак више од седам минута нису постигле погодак. Срећом и друга страна није била расположена, па је прво полувреме завршено резултатом – 11:8.

Друго полувреме отворено је головима десног крила Катарине Крпеж и Кармен Мартин, да би у наставку меча наше девојке направиле серију од 5:0 за ново убедљиво вођство 9:17. Фантастична је била Катарина која је везала три гола, а потом је и прорадило лево крило и погодак Сање Радосављевић за нови тајм-аут шпанског селектора.

Агилар даје други гол за Шпанију која прекида серију, а у наставку меча сјајна је била голманка наше репрезентације Ћолић, која је још једно имала сјајну одбрану. У наредном нападау, Стоиљковић је још једном прецизна.

У 40. минуту Србија је имала плус девет и протвиничка екипа је то знала да искористи и да сманињи предност наше екипе. Мартин успева да постигне гол из седмерца, а затим и из контре, а потом је и Јована Стојиљковић такође била прецизна са пенала –15:20.

Трећи гол Јелене Живковић прекида серију за нових +6,а још једна сјајна интервенција Марије Чолић поправља лошу одбрану наше екипе.Потом је још једном Кабрал украла лопту и погодак постиже Џудит Санс за 16:21.

На само шест минута пре краја, рукометашице 'Фурије' смањују пресност на -3 за нови тајмаут наше селкторке. Слађана Поп- Лазић погодила је мрежу, али је у наредном нападу десно крило Лопез одговорила – 19:22.

Са два фантастична гола Марине Дмитровић Србија је у налету, али треба споменути и одличну одбрану са линије пенала Марије Чолић. Ипак, Шпанија три минута пре краја смањује на -2, али је гол Слађане Поп- Лазић и решио питање победника пошто је Србија имала три гола предности.

ГРУПА А - СТОКХОЛМ

4. децембар: Србија - Словенија 36:34
Шведска - Шпанија 25:19

6. децембар: Шпанија - Србија 23:25 (8:11)
Словенија - Шведска (20.45)

8. децембар: Шпанија - Словенија (18.30)
Шведска - Србија (20.45)

ТАБЕЛА: Шведска 2, Србија 2, Словенија 0, Шпанија 0.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

06.12.2016 19:59

Браво за наше репрезентативке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част

06.12.2016 20:07

Ове жене играју пуно агресивније од мушких, баш се боре до максимума. Мислим да се комотно могу такмичити у мушкој лиги, браво!

ОДГОВОРИТЕ