EP: Sjajne Srpkinje pobijedile i Španiju!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Stokholmu reprezentaciju Španije sa 25:23 drugog kola A grupe na Evropskom prvenstvu!

Ostali sportovi 06.12.2016 | 20:10
EP: Sjajne Srpkinje pobijedile i Španiju!
Silne rukometašice u brutalnih pet minuta razmontirale evropske vicešampionke! Odlična igra izabranica Dragice Đurić i pobeda 25:23! 

Slovenija kao aperitiv, tek da se kod srpskih rukometašica probudi apetit. A onda kao poslastica evropske vicešampionke - potamanjene! Rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je u drugom kolu Grupe A savladala Španiju sa 25:23 (11:8) i mateimatički osigurala plasman u drugu rundu takmičenja. Prva na Evropskom prvenstvu!

Koliko su Srpkinje naoštrene posle pobede na startu takmičenja u Švedskoj možda se i najbolje videlo po tome što Špankinje nijednom nisu vodile, dok su dva žestoka naleta izabranice Dragice Đurić bila dovoljna da rivalke ubiju u pojam.

Sredinom prvog poluvremena golovi Jelene Lavko, Jovane Stojiljković i Marine Dmitrović za beg sa 7:6 na ubedljivih 10:6. I početkom drugog dela igre kruncijalna serija 6:1 koju je sa četiri gola povukla Katarina Krpež Šlezak. Španija je bila nokautirana u razmaku od samo pet minuta - 17:9 za Srbiju.

Doduše, kako je srpska selektorka finiš meča iskoristila da pruži šansu i devojkama sa obično manjom minutažom primakle su se Špankinje na 18:21, pa u poslednjim sekundama u dva navrata i na dva gola razlike, ali to je bio njihov maksimum.

Pomenućemo samo da je Krpež Šlezakova sa šest golova bila najefikasnija u pobedničkom timu. Jovana Stojiljković pomogla je sa pet, Sanja Radosavljević je posle osam komada protiv Slovenije večeras stala na koti od četiri pogodaka, Jelena Lavko, Marina Dmitrović i Slađana Pop-Lazić dale su po tri, a Kristina Liščević jedan.

Sledi dan pauze pa okršaj sa domaćinom takmičenja Švedskom. Za prvo mesto u grupi. I još dva boda na startu grupne faze takmičenja. Dva smo već kaparisali.

U preostalom meču grupe A, reprezentacija Švedske od 20.45 časova igra sa Slovenijom.

Tok meča:

Reprezentativke Srbije su povele golom Stoiljković Jovane, ali su reprezentativke Španije uspele da izjedneče i u nastavku meča igrao se gol za golom – 3:3.

Usledila je dobra odbrana našeg tima, a potom i golovi Katarine Krpez i Stoiljković Jovane za 5:4.U nastavku meča Sanja Radosavljević postigla je dva gola za 7:5.

Igra se vrlo brza i dinamična igra pa su tako golovima levog krila Jovane Stoiljković,a potom i Marine Dmitrvić reprezentativke stekle najveću prednost na ovom meču +4 (10:7). Međutim, Mange Marta krade loptu i smanjuje prednost na 10:7, koja se potom i povredila pa je morala da napusti teren. Mogla je Srbija do veće prednosti, ali je u 20. minutu golman protivničkog tima odbanio sedmerac koji je šutirala Krpeža. U narednom napadu, još jedan sedmerac dosuđen je za naš tim, kao i isključenje Gonzales Mireje i ovoga puta Katarina je bila precizna za –11:7.

Potom je usledio pad u igri naše ekipe, devojke nisu imale rešenje u napadu i čak više od sedam minuta nisu postigle pogodak. Srećom i druga strana nije bila raspoložena, pa je prvo poluvreme završeno rezultatom – 11:8.

Drugo poluvreme otvoreno je golovima desnog krila Katarine Krpež i Karmen Martin, da bi u nastavku meča naše devojke napravile seriju od 5:0 za novo ubedljivo vođstvo 9:17. Fantastična je bila Katarina koja je vezala tri gola, a potom je i proradilo levo krilo i pogodak Sanje Radosavljević za novi tajm-aut španskog selektora.

Agilar daje drugi gol za Španiju koja prekida seriju, a u nastavku meča sjajna je bila golmanka naše reprezentacije Ćolić, koja je još jedno imala sjajnu odbranu. U narednom napadau, Stoiljković je još jednom precizna.

U 40. minutu Srbija je imala plus devet i protvinička ekipa je to znala da iskoristi i da smaninji prednost naše ekipe. Martin uspeva da postigne gol iz sedmerca, a zatim i iz kontre, a potom je i Jovana Stojiljković takođe bila precizna sa penala –15:20.

Treći gol Jelene Živković prekida seriju za novih +6,a još jedna sjajna intervencija Marije Čolić popravlja lošu odbranu naše ekipe.Potom je još jednom Kabral ukrala loptu i pogodak postiže Džudit Sans za 16:21.

Na samo šest minuta pre kraja, rukometašice 'Furije' smanjuju presnost na -3 za novi tajmaut naše selktorke. Slađana Pop- Lazić pogodila je mrežu, ali je u narednom napadu desno krilo Lopez odgovorila – 19:22.

Sa dva fantastična gola Marine Dmitrović Srbija je u naletu, ali treba spomenuti i odličnu odbranu sa linije penala Marije Čolić. Ipak, Španija tri minuta pre kraja smanjuje na -2, ali je gol Slađane Pop- Lazić i rešio pitanje pobednika pošto je Srbija imala tri gola prednosti.

GRUPA A - STOKHOLM

4. decembar: Srbija - Slovenija 36:34
Švedska - Španija 25:19

6. decembar: Španija - Srbija 23:25 (8:11)
Slovenija - Švedska (20.45)

8. decembar: Španija - Slovenija (18.30)
Švedska - Srbija (20.45)

TABELA: Švedska 2, Srbija 2, Slovenija 0, Španija 0.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Banjalučanin

06.12.2016 19:59

Bravo za naše reprezentativke!

ODGOVORITE
Name

Svaka čast

06.12.2016 20:07

Ove žene igraju puno agresivnije od muških, baš se bore do maksimuma. Mislim da se komotno mogu takmičiti u muškoj ligi, bravo!

ODGOVORITE