"Лажи 'Вечерњака' и похвале СНСД-а"

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић демантовао је писање хрватског "Вечерњег листа" који тврди, позивајући се на извјешај Сипе, да БиХ постаје центар исламских екстремиста.

Босна и Херцеговина 06.12.2016 | 19:48
"Лажи 'Вечерњака' и похвале СНСД-а"
"У БиХ постоји проблем екстремизма, радикализма и тероризма и ми не бјежмо од тог проблема о чему редовно обавјештавамо јавност, али текст `Вечерњег лист` је ноторна лаж", каже министар Мектић и тврди да се "Вечерњи лист" позива на непостојећи извјештај Сипе, који је наводно потврдио ранија сазнања Хрвтске обавјештајне службе.

"Желим све да демантујем, да кажем да је нетачно и да је лаж све што ту пише. Одговорно тврдим да нема тог извјештаја Сипе на који се позивају. Ко је ово измислио, "Вечерњи лист" или Обавјештајна агенција Хрватске? То они треба да објасне, али је измишљено да је текст написан на основу извјештаја Сипе", каже Мектић.

Мектић додаје да БиХ у борби против тероризма сарађује са свим агенцијама у региону, па тако и са Хрватском обавјештајном службом која на недавно одржаном састанку директора свих безбједнсних агенција у регији није изнијела никакве информације и сазнања о којима пише и на које се позива "Вечерњи лист".

"Није коректно да се такве дезинформације пласирају пред почетак туристичке сезоне у нашим зимским центрима", каже Мектић и додаје како сматра да је то покушај да се скрене пажња јавности са евидентног бујања фашизма у сусједној Хрватској.

"Нема потребе да се на овакав начин, уз све ове политичке тензије у БиХ и проблеме које имамо и са радикализмом и тероризмом, у унутрашње ствари БиХ мијеша обајвјештајна агенција сусједне земље. На такав начин производе додатне безбједносне и политичке проблеме", сматра Мектић.

У политичке тензије министар Мектић убраја и напад СНСД-а на Савјет министара, индиректно на Савез за промјене, због потписивања Споразума о научној и техничкој сарадњи са Саудијском Арабијом.

"Кадрови СНСД-а тврде да ће то довести до ширења радикалног ислама у БиХ, али зашто то нису тврдили 2013. када је тај Споразум у Савјет министара упутио тадашњи министар цивилних послова Средоје Новић, на основу одлуке Предсједништва БиХ у којем је сједио Небојша Радмановић и на основу позитивног мишљења Министарства просвјете и културе и Министарства науке у Влади Републике Српске", пита министар Мектић.

Мектић је новинарима у Сарајеву потврдио и да је акција провјере куповине некретнина страних држављана у БиХ још у току, те да би у њу требало да се укључе безбједносне агенције, али и инспекцијски органи на свим нивоима власти.

"Недопустиво је да нотари у оба ентитета овјеравају уговоре о куповини некретнина страним држављанима, као и то да се на једној адреси, као што је то случај са једним сарајевским хотелом или са већ чувеном Спасовданском улицом 11 б у Источном Сарајеву, регистује неколико десетина фиктивних арапских фирми", закључује министар Мектић.



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

007

06.12.2016 19:55

Терористи протјерали све муслимане и србе из Херцеговина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

06.12.2016 21:16

Реце прецедница земље која је милионе људи унистила у ндх , па и у задњем рату прво босњаке изтребили 93 па србе 95!

Name

То се мора пратити

06.12.2016 23:17

Ако се Синиша Карановић буде жалио на пресуду Основног суда у Бања Луци од три мјесеца затвора,то ће бити јако занимљиво.Биће много оних који ће хтјети да прате суђење уживо на окружном суду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крват

07.12.2016 04:30

Мањина у БиХ се разрахатила па пишу и изјављују што Цолинди одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

07.12.2016 05:25

Баја и Цовиц муљају против Мектица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

07.12.2016 07:04

Игра Додика и Цовица ... недају овоме народу напред и то је то! Сад је поента завадити СЗП са коалицијом на нивоу БиХ и тако да би досло до распада коалиције па да Додик улети и да се тако спаси криминала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рса гаминг доо и Ново РС доо

07.12.2016 09:28

Мектићу пратите рад ових Додикових фирми из наслова па ћете доћи до јасних података ко се финансира преко ове две фирме. Ове фирме се баве тешким криминалом а под заштитом Додика и свих институција Републике Српске. Обратите пажњу шта тужиоци и судије раде за ове фирме и какве поступке воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додатак

07.12.2016 09:40

И како их пореске управа из Бањалуке штити од пријава и контрола. И шта се деси са онима који указују на криминално пословање поменутих фирми.

Name

Адмирал Додик

07.12.2016 10:19

Требало би провјерити ко су оснивачи ових фирми и чији је оснивачки капитал,како то да "странци" могу без валидних исправа регистровати ова два фантома без икаквих проблема. Чији је основни суд у Бањој луци па даје олако потврду о регистрацији оваквим криминалним фирмама,да ли је суд приватни или је државни,ако је приватни зашто га финанцирају грађани?