"Laži 'Večernjaka' i pohvale SNSD-a"

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić demantovao je pisanje hrvatskog "Večernjeg lista" koji tvrdi, pozivajući se na izvješaj Sipe, da BiH postaje centar islamskih ekstremista.

Bosna i Hercegovina 06.12.2016 | 19:48
"Laži 'Večernjaka' i pohvale SNSD-a"
"U BiH postoji problem ekstremizma, radikalizma i terorizma i mi ne bježmo od tog problema o čemu redovno obavještavamo javnost, ali tekst `Večernjeg list` je notorna laž", kaže ministar Mektić i tvrdi da se "Večernji list" poziva na nepostojeći izvještaj Sipe, koji je navodno potvrdio ranija saznanja Hrvtske obavještajne službe.

"Želim sve da demantujem, da kažem da je netačno i da je laž sve što tu piše. Odgovorno tvrdim da nema tog izvještaja Sipe na koji se pozivaju. Ko je ovo izmislio, "Večernji list" ili Obavještajna agencija Hrvatske? To oni treba da objasne, ali je izmišljeno da je tekst napisan na osnovu izvještaja Sipe", kaže Mektić.

Mektić dodaje da BiH u borbi protiv terorizma sarađuje sa svim agencijama u regionu, pa tako i sa Hrvatskom obavještajnom službom koja na nedavno održanom sastanku direktora svih bezbjednsnih agencija u regiji nije iznijela nikakve informacije i saznanja o kojima piše i na koje se poziva "Večernji list".

"Nije korektno da se takve dezinformacije plasiraju pred početak turističke sezone u našim zimskim centrima", kaže Mektić i dodaje kako smatra da je to pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa evidentnog bujanja fašizma u susjednoj Hrvatskoj.

"Nema potrebe da se na ovakav način, uz sve ove političke tenzije u BiH i probleme koje imamo i sa radikalizmom i terorizmom, u unutrašnje stvari BiH miješa obajvještajna agencija susjedne zemlje. Na takav način proizvode dodatne bezbjednosne i političke probleme", smatra Mektić.

U političke tenzije ministar Mektić ubraja i napad SNSD-a na Savjet ministara, indirektno na Savez za promjene, zbog potpisivanja Sporazuma o naučnoj i tehničkoj saradnji sa Saudijskom Arabijom.

"Kadrovi SNSD-a tvrde da će to dovesti do širenja radikalnog islama u BiH, ali zašto to nisu tvrdili 2013. kada je taj Sporazum u Savjet ministara uputio tadašnji ministar civilnih poslova Sredoje Nović, na osnovu odluke Predsjedništva BiH u kojem je sjedio Nebojša Radmanović i na osnovu pozitivnog mišljenja Ministarstva prosvjete i kulture i Ministarstva nauke u Vladi Republike Srpske", pita ministar Mektić.

Mektić je novinarima u Sarajevu potvrdio i da je akcija provjere kupovine nekretnina stranih državljana u BiH još u toku, te da bi u nju trebalo da se uključe bezbjednosne agencije, ali i inspekcijski organi na svim nivoima vlasti.

"Nedopustivo je da notari u oba entiteta ovjeravaju ugovore o kupovini nekretnina stranim državljanima, kao i to da se na jednoj adresi, kao što je to slučaj sa jednim sarajevskim hotelom ili sa već čuvenom Spasovdanskom ulicom 11 b u Istočnom Sarajevu, registuje nekoliko desetina fiktivnih arapskih firmi", zaključuje ministar Mektić.



BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

007

06.12.2016 19:55

Teroristi protjerali sve muslimane i srbe iz Hercegovina

ODGOVORITE
Name

Laki

06.12.2016 21:16

Rece precednica zemlje koja je milione ljudi unistila u ndh , pa i u zadnjem ratu prvo bosnjake iztrebili 93 pa srbe 95!

Name

To se mora pratiti

06.12.2016 23:17

Ako se Siniša Karanović bude žalio na presudu Osnovnog suda u Banja Luci od tri mjeseca zatvora,to će biti jako zanimljivo.Biće mnogo onih koji će htjeti da prate suđenje uživo na okružnom sudu

ODGOVORITE
Name

Krvat

07.12.2016 04:30

Manjina u BiH se razrahatila pa pišu i izjavljuju što Colindi odgovara.

ODGOVORITE
Name

mislim

07.12.2016 05:25

Baja i Covic muljaju protiv Mektica.

ODGOVORITE
Name

Bole

07.12.2016 07:04

Igra Dodika i Covica ... nedaju ovome narodu napred i to je to! Sad je poenta zavaditi SZP sa koalicijom na nivou BiH i tako da bi doslo do raspada koalicije pa da Dodik uleti i da se tako spasi kriminala!

ODGOVORITE
Name

Rsa gaming doo i Novo RS doo

07.12.2016 09:28

Mektiću pratite rad ovih Dodikovih firmi iz naslova pa ćete doći do jasnih podataka ko se finansira preko ove dve firme. Ove firme se bave teškim kriminalom a pod zaštitom Dodika i svih institucija Republike Srpske. Obratite pažnju šta tužioci i sudije rade za ove firme i kakve postupke vode.

ODGOVORITE
Name

Dodatak

07.12.2016 09:40

I kako ih poreske uprava iz Banjaluke štiti od prijava i kontrola. I šta se desi sa onima koji ukazuju na kriminalno poslovanje pomenutih firmi.

Name

Admiral Dodik

07.12.2016 10:19

Trebalo bi provjeriti ko su osnivači ovih firmi i čiji je osnivački kapital,kako to da "stranci" mogu bez validnih isprava registrovati ova dva fantoma bez ikakvih problema. Čiji je osnovni sud u Banjoj luci pa daje olako potvrdu o registraciji ovakvim kriminalnim firmama,da li je sud privatni ili je državni,ako je privatni zašto ga financiraju građani?