Крај једне ере у Москви: Слуцки иде у Холандију!

У ЦСКА стиже тренер који се доводио у везу са Звездом! После седам година рокада на клупи Армејаца.

Фудбал 07.12.2016 | 20:30
Крај једне ере у Москви: Слуцки иде у Холандију!
Три титуле првака Русије, два национална Купа и један Суперкуп. Све што је могао да уради у Москви Леонид Слуцки је урадио, па је данас објављено да је после седам година на клупи ЦСКА решио да напусти Армејце.

Последња утакмица Слуцког на месту шефа струке, 302. у низу по чему је апсолутни рекордер ЦСКА, биће сутрашњи судар са Тотенхемом у Лиги шампиона. У досадашњих 301 - 167 победа, 61 нерешени исход и 73 пораза.

Руски медији преносе да је Слуцком једноставно досадио рад у Москви и да га је привукла наводна понуда руског бизнисмена Александра Чигринског да каријеру настави у Холандији, у његовом Витесеу. Мада се помињу и Краснодар, Локомотива, па чак и Зенит, иако је шанса да се тако нешто и деси равна нули.

Са друге стране, част да га наследи на клупи ЦСКА, али и тежак задатак да изврши велику реконструкцију тима - јер Слуцки је током ових седам сезона играо са мање-више истим костуром, а ти су играчи већ пребацили зенит - врло веровато ће добити 29-годишњи Виктор Гончаренко, који је са БАТЕ Борисовим направио историјски успех пласиравши се у Лигу шампиона.

Љубитељи фудбала у Србији можда га се сећају и по томе што је на зиму 2012. године, када се спекулисало да ће Зоран Стојадиновић избоксовати смену Александра Јанковића, што се десило који месец касније, преузети Црвену звезду. Сам Гончаренко одмах је демантовао такву могућност, БАТЕ је напустио 2013. године, а касније је водио Кубањ, Урал, био помоћник Слуцког баш у ЦСКА, док је тренутно запослен у Уфи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар