Kraj jedne ere u Moskvi: Slucki ide u Holandiju!

U CSKA stiže trener koji se dovodio u vezu sa Zvezdom! Posle sedam godina rokada na klupi Armejaca.

Fudbal 07.12.2016 | 20:30
Kraj jedne ere u Moskvi: Slucki ide u Holandiju!
Tri titule prvaka Rusije, dva nacionalna Kupa i jedan Superkup. Sve što je mogao da uradi u Moskvi Leonid Slucki je uradio, pa je danas objavljeno da je posle sedam godina na klupi CSKA rešio da napusti Armejce.

Poslednja utakmica Sluckog na mestu šefa struke, 302. u nizu po čemu je apsolutni rekorder CSKA, biće sutrašnji sudar sa Totenhemom u Ligi šampiona. U dosadašnjih 301 - 167 pobeda, 61 nerešeni ishod i 73 poraza.

Ruski mediji prenose da je Sluckom jednostavno dosadio rad u Moskvi i da ga je privukla navodna ponuda ruskog biznismena Aleksandra Čigrinskog da karijeru nastavi u Holandiji, u njegovom Viteseu. Mada se pominju i Krasnodar, Lokomotiva, pa čak i Zenit, iako je šansa da se tako nešto i desi ravna nuli.

Sa druge strane, čast da ga nasledi na klupi CSKA, ali i težak zadatak da izvrši veliku rekonstrukciju tima - jer Slucki je tokom ovih sedam sezona igrao sa manje-više istim kosturom, a ti su igrači već prebacili zenit - vrlo verovato će dobiti 29-godišnji Viktor Gončarenko, koji je sa BATE Borisovim napravio istorijski uspeh plasiravši se u Ligu šampiona.

Ljubitelji fudbala u Srbiji možda ga se sećaju i po tome što je na zimu 2012. godine, kada se spekulisalo da će Zoran Stojadinović izboksovati smenu Aleksandra Jankovića, što se desilo koji mesec kasnije, preuzeti Crvenu zvezdu. Sam Gončarenko odmah je demantovao takvu mogućnost, BATE je napustio 2013. godine, a kasnije je vodio Kubanj, Ural, bio pomoćnik Sluckog baš u CSKA, dok je trenutno zaposlen u Ufi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar