''Бомбица'' у најави - Муса и Лајпциг!

Немци су изгледа решени да озбиљно пазаре у јануару и да нападну титулу!

Фудбал 07.12.2016 | 16:30
''Бомбица'' у најави - Муса и Лајпциг!
Једно од главних питања последњих дана у Немачкој било је да ли ће се и колико Лајпциг појачавати на зиму, с обзиром на невероватну ситуацију у којој се Ред Булов клуб нашао. Прво место ни највећи оптимисти у табору тог клуба нису могли да очекују, али шта сада даље? Лиги шампиона, која је била постављена за циљ тек наредне сезоне већ је на дохват руке - наравно уколико Бикови наставе у овом ритму - а многи већ спекулишу и о шансама да Лајпциг озбиљно угрози Бајерн у борби за титулу.

Ни много звучнија појачања од оних које РБ Љапциг доводи тако нешто не би могла да гарантују, али да ће промене у саставу Ралфа Хасенхутла бити - биће. У то нема никакве дилеме. Билд је већ објавио имена фудбалера који ће у јануару напустити клуб. То су Жолт Калмар (21), Рани Кедира (22) и Таренс Бојд (25). Ниједан од ове тројице није имао значајну улогу у досадашњем делу првенства, али сви су седели на клупи и попуњавали "ростер".
"Сешћемо са момцима и разговаратри. Пронаћи ћемо најбоља решења за њих", изјавио је спортски директор Ралф Рангник.   

Ово практично значи значи да ће Лајпциг сигурно доводити нове играче и појачавати конкуренцију у тиму, чиме ће се екипа већ полако припремати за наредну сезоне и наступе на више фронтова. Пре неколико дана помињао се млади фудбалер Евертона Давид Енан, а ново име на листи жеља права је бомбица. Ради се о најбољем стрелцу Селтика, 20-годишњем француском нападачу Муси Дембелеу који је експлодирао ове сезоне у дресу тима из Глазгова. На 28 утакмица овај момак постигао је 17 погодака и посебно се истакао у Лиги шампиона на сусретима против Барселоне и Борусије из Менхенгладбаха.Хасенхутл и Рангник виде га као идеално решење на било ком од четири места у навали у формацији 4-2-2-2, с обзиром да на тим позицијама Лајпциг осим Зелкеа, Бурка и силом прилика Кеите (коме је природна позиција ниже, на задњем везном) баш и нема богзна какве замене за Вернера, Поулсена, Форсберга и Забицера.   

Дембеле је током лета стигао у Селтик из Фулама за 600.000 евра, тржишна цена му је већ значајно скочила (око 3.000.000) и Шкоти га се сигурно неће лако одрећи, међутим, Лајпцигов адут биће новац. Поучени добрим искуствима са Оливером Бурком и Набијем Кеитом, младим момцима које су платили по 15.000.000 евра, Немци сигурно неће жалити новац. Поготово што се Дембеле у потпуности уклапа у њихова правила (играч који долази не сме да има више од 23 године и плату већу од 3.000.000 евра). Неће Рангникпретеривати са понудом, али она ће свакако бити јака и требало би да уследи већ првог дана прелазног рока. Ако се у обзир узме да Дембеле тренутно зарађује испод 1.000.000евра, и те како треба узети у обзир амбиције играча.    

На крају крајева, пред Французом су лепи примери свих младих играча који су дошли у Лајпциг и одмах добили шансу да играју. Тако нешто Дембелу не би могли да приуште енглески великани (Арсенал, Челси, оба Манчестера...) који су показали интересовање за њега...       

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар