''Bombica'' u najavi - Musa i Lajpcig!

Nemci su izgleda rešeni da ozbiljno pazare u januaru i da napadnu titulu!

Fudbal 07.12.2016 | 16:30
''Bombica'' u najavi - Musa i Lajpcig!
Jedno od glavnih pitanja poslednjih dana u Nemačkoj bilo je da li će se i koliko Lajpcig pojačavati na zimu, s obzirom na neverovatnu situaciju u kojoj se Red Bulov klub našao. Prvo mesto ni najveći optimisti u taboru tog kluba nisu mogli da očekuju, ali šta sada dalje? Ligi šampiona, koja je bila postavljena za cilj tek naredne sezone već je na dohvat ruke - naravno ukoliko Bikovi nastave u ovom ritmu - a mnogi već spekulišu i o šansama da Lajpcig ozbiljno ugrozi Bajern u borbi za titulu.

Ni mnogo zvučnija pojačanja od onih koje RB Ljapcig dovodi tako nešto ne bi mogla da garantuju, ali da će promene u sastavu Ralfa Hasenhutla biti - biće. U to nema nikakve dileme. Bild je već objavio imena fudbalera koji će u januaru napustiti klub. To su Žolt Kalmar (21), Rani Kedira (22) i Tarens Bojd (25). Nijedan od ove trojice nije imao značajnu ulogu u dosadašnjem delu prvenstva, ali svi su sedeli na klupi i popunjavali "roster".
"Sešćemo sa momcima i razgovaratri. Pronaći ćemo najbolja rešenja za njih", izjavio je sportski direktor Ralf Rangnik.   

Ovo praktično znači znači da će Lajpcig sigurno dovoditi nove igrače i pojačavati konkurenciju u timu, čime će se ekipa već polako pripremati za narednu sezone i nastupe na više frontova. Pre nekoliko dana pominjao se mladi fudbaler Evertona David Enan, a novo ime na listi želja prava je bombica. Radi se o najboljem strelcu Seltika, 20-godišnjem francuskom napadaču Musi Dembeleu koji je eksplodirao ove sezone u dresu tima iz Glazgova. Na 28 utakmica ovaj momak postigao je 17 pogodaka i posebno se istakao u Ligi šampiona na susretima protiv Barselone i Borusije iz Menhengladbaha.Hasenhutl i Rangnik vide ga kao idealno rešenje na bilo kom od četiri mesta u navali u formaciji 4-2-2-2, s obzirom da na tim pozicijama Lajpcig osim Zelkea, Burka i silom prilika Keite (kome je prirodna pozicija niže, na zadnjem veznom) baš i nema bogzna kakve zamene za Vernera, Poulsena, Forsberga i Zabicera.   

Dembele je tokom leta stigao u Seltik iz Fulama za 600.000 evra, tržišna cena mu je već značajno skočila (oko 3.000.000) i Škoti ga se sigurno neće lako odreći, međutim, Lajpcigov adut biće novac. Poučeni dobrim iskustvima sa Oliverom Burkom i Nabijem Keitom, mladim momcima koje su platili po 15.000.000 evra, Nemci sigurno neće žaliti novac. Pogotovo što se Dembele u potpunosti uklapa u njihova pravila (igrač koji dolazi ne sme da ima više od 23 godine i platu veću od 3.000.000 evra). Neće Rangnikpreterivati sa ponudom, ali ona će svakako biti jaka i trebalo bi da usledi već prvog dana prelaznog roka. Ako se u obzir uzme da Dembele trenutno zarađuje ispod 1.000.000evra, i te kako treba uzeti u obzir ambicije igrača.    

Na kraju krajeva, pred Francuzom su lepi primeri svih mladih igrača koji su došli u Lajpcig i odmah dobili šansu da igraju. Tako nešto Dembelu ne bi mogli da priušte engleski velikani (Arsenal, Čelsi, oba Mančestera...) koji su pokazali interesovanje za njega...       

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar