Још један Србин у Премијер лиги?!

Вест Хем жури да узме Немању Максимовића! Интересовање за српског репрезентативца показало прегршт клубова широм Европе.

Фудбал 07.12.2016 | 14:30
Још један Србин у Премијер лиги?!
Пишу Енглези, преносе Казахстанци - Немања Максимовић се сели у Премијер лигу!

Како се све више ближи време отварања фудбалске пијаце, име златног српског Орлића све се чешће доводи у везу са највећим европским клубовима. Лисабонски Спортинг, Монако и Севиља недавно су стали у ред иза Манчестер јунајтеда, Роме и Лиона како би се докопали потпис једног од најтраженијих младих играча Европе. Али, острвски медији навелико пишу да је Славен Билић чврсто решио да претекне све конкуренте и докопа се потписа златног момка српског фудбала. 

А ево и на који начин. 

Мада су многи већ упознати са ситуацијом, вреди подсетити да Максимовићу уговор са Астаном истиче у јуну следеће године. Према правилнику Фифе, млади офанзивни везиста ће већ 1. јануара добити прилику да самостално уђе у преговоре са свим заинтересованим клубовима, који ће наредног лета моћи да га доведу без обештећења. 

Међутим, Вест Хем планира да искористи поменуту ситуацију у своју корист. Наиме, Чекићари су спремни да Астани уплате обештећење у износу од 2.000.000 евра само како би Максимовића добила већ ове зиме. Јасно је, за казахстански клуб би то била одлична ситуација, јер би овако вероватно остала без икакве зараде. 

Ако и када други клубови буду чули за ово, могао би да настане прави хаос на фудбалској пијаци. Јер, према бројним наводима, Максимовића помно прате: Манчестер јунајтед, Спортинг, Севиља, Милан, Торино, Интер, Ђенова, Рома, Монако, Спартак Москва, Базел, Нирнберг, Ајнтрахт Франкфурт, Хамбургер, Марсељ и Лион. 

Немања Максимовић је играч Астане од фебруара 2015. године. До данас је са клубом освојио две шампионске титуле и један Куп, а играо је и групне фазе Лиге шампиона и Лиге Европе. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар