Još jedan Srbin u Premijer ligi?!

Vest Hem žuri da uzme Nemanju Maksimovića! Interesovanje za srpskog reprezentativca pokazalo pregršt klubova širom Evrope.

Fudbal 07.12.2016 | 14:30
Još jedan Srbin u Premijer ligi?!
Pišu Englezi, prenose Kazahstanci - Nemanja Maksimović se seli u Premijer ligu!

Kako se sve više bliži vreme otvaranja fudbalske pijace, ime zlatnog srpskog Orlića sve se češće dovodi u vezu sa najvećim evropskim klubovima. Lisabonski Sporting, Monako i Sevilja nedavno su stali u red iza Mančester junajteda, Rome i Liona kako bi se dokopali potpis jednog od najtraženijih mladih igrača Evrope. Ali, ostrvski mediji naveliko pišu da je Slaven Bilić čvrsto rešio da pretekne sve konkurente i dokopa se potpisa zlatnog momka srpskog fudbala. 

A evo i na koji način. 

Mada su mnogi već upoznati sa situacijom, vredi podsetiti da Maksimoviću ugovor sa Astanom ističe u junu sledeće godine. Prema pravilniku Fife, mladi ofanzivni vezista će već 1. januara dobiti priliku da samostalno uđe u pregovore sa svim zainteresovanim klubovima, koji će narednog leta moći da ga dovedu bez obeštećenja. 

Međutim, Vest Hem planira da iskoristi pomenutu situaciju u svoju korist. Naime, Čekićari su spremni da Astani uplate obeštećenje u iznosu od 2.000.000 evra samo kako bi Maksimovića dobila već ove zime. Jasno je, za kazahstanski klub bi to bila odlična situacija, jer bi ovako verovatno ostala bez ikakve zarade. 

Ako i kada drugi klubovi budu čuli za ovo, mogao bi da nastane pravi haos na fudbalskoj pijaci. Jer, prema brojnim navodima, Maksimovića pomno prate: Mančester junajted, Sporting, Sevilja, Milan, Torino, Inter, Đenova, Roma, Monako, Spartak Moskva, Bazel, Nirnberg, Ajntraht Frankfurt, Hamburger, Marselj i Lion. 

Nemanja Maksimović je igrač Astane od februara 2015. godine. Do danas je sa klubom osvojio dve šampionske titule i jedan Kup, a igrao je i grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar