Анализа - ЛШ: Вријеме расплета за Партизан!

Места за калкулације више нема...

Кошарка 06.12.2016 | 17:15
Анализа - ЛШ: Вријеме расплета за Партизан!
Места за калкулације више нема. Кошаркаши Партизана почињу други круг такмичења у групној фази Е групе Лиге шампиона утакмицом у Пиониру са немачким Лудвигсбургом. Евентуална победа би у потпуности вратила црно-беле у борбу за друго место на табели, а пораз би озбиљно пољуљао могућност пласмана у нокаут-фазу.

С обзиром на тренутну форму немачког тима, али оно што је Партизан приказао у последња три дуела у Лиги шампиона, не може се рећи да нека екипа има улогу фаворита. Чак ни домаћи терен, који је у прошлости био један од најјачих адута црно-белих, сада не игра тако важну улогу. Уосталом, два од претходна три пораза у Европи, против Шарлроа и Сасарија, црно-бели су доживели пред својим навијачима.

Када је у питању Лудвигсбург, форма немачке екипе у Лиги шампиона је заиста сјајна, јер је везала пет победа у овом такмичењу и пробила се чак до другог места на табели. Такође, ваља напоменути да су у тој серији пали и АЕК, Бешикташ и Сасари. Поред тога, немачки клуб се појачао за Клифа Хемондса и сада делује знатно озбиљније.

“Направили су неколико промена. Пре свега, довели су одличног организатора игре, Хемондса, који је најбољи асистент лиге и врло искусан играч. Њихов стил игре је онакав какав би се очекивао од састава са десет америчких играча - брза атлетска кошарка у свим фазама игре, уз врло добар шут за три поена и неколико играча који су врло реална претња по кош са својих центарских позиција”, рекао је тренер Партизана Александар Џикић у најави утакмице.