Analiza - LŠ: Vrijeme raspleta za Partizan!

Mesta za kalkulacije više nema...

Košarka 06.12.2016 | 17:15
Analiza - LŠ: Vrijeme raspleta za Partizan!
Mesta za kalkulacije više nema. Košarkaši Partizana počinju drugi krug takmičenja u grupnoj fazi E grupe Lige šampiona utakmicom u Pioniru sa nemačkim Ludvigsburgom. Eventualna pobeda bi u potpunosti vratila crno-bele u borbu za drugo mesto na tabeli, a poraz bi ozbiljno poljuljao mogućnost plasmana u nokaut-fazu.

S obzirom na trenutnu formu nemačkog tima, ali ono što je Partizan prikazao u poslednja tri duela u Ligi šampiona, ne može se reći da neka ekipa ima ulogu favorita. Čak ni domaći teren, koji je u prošlosti bio jedan od najjačih aduta crno-belih, sada ne igra tako važnu ulogu. Uostalom, dva od prethodna tri poraza u Evropi, protiv Šarlroa i Sasarija, crno-beli su doživeli pred svojim navijačima.

Kada je u pitanju Ludvigsburg, forma nemačke ekipe u Ligi šampiona je zaista sjajna, jer je vezala pet pobeda u ovom takmičenju i probila se čak do drugog mesta na tabeli. Takođe, valja napomenuti da su u toj seriji pali i AEK, Bešiktaš i Sasari. Pored toga, nemački klub se pojačao za Klifa Hemondsa i sada deluje znatno ozbiljnije.

“Napravili su nekoliko promena. Pre svega, doveli su odličnog organizatora igre, Hemondsa, koji je najbolji asistent lige i vrlo iskusan igrač. Njihov stil igre je onakav kakav bi se očekivao od sastava sa deset američkih igrača - brza atletska košarka u svim fazama igre, uz vrlo dobar šut za tri poena i nekoliko igrača koji su vrlo realna pretnja po koš sa svojih centarskih pozicija”, rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić u najavi utakmice.



U prvom susretu ova dva tima koji je odigran u okviru premijernog kola Lige šampiona, crno-beli su pobedili u dramatičnoj završnici, košem Stefana Birčevića u poslednjoj sekundi. Ipak, Partizan igra slabije nego na početku sezone, mada je u poslednje vreme koliko-toliko stabilizovao formu u Jadranskoj ligi. Vezali su crno-beli tri pobede u regionalnom takmičenju i učvrstili se na trećem mestu na tabeli.

Istovremeno, u evropskom takmičenju očigledno je ekipa počela da pada i vreme je da Partizan dođe do trijumfa, a pravo na kiks na svom terenu praktično da više i nema. Pritom, trijumf nad Ludvigsburgom i u drugoj utakmici značio bi da crno-beli imaju i bolji međusobni skor u slučaju da to bude odlučivalo o konačnom plasmanu.

Za beogradski klub veoma je važno što je u poslednjem meču, sa Krkom u Novom Mestu, Amerikanac Frenk Robinson definitivno potvrdio da podiže formu, a navijači su dugo čekali na to i da bi zaista mogao značajno da pomogne ekipi u nastavku sezone. Takođe, kao i obično, dosta se očekuje od njegovog zemljaka Vila Hečera koji je i u prvom meču sa Ludvigsburgom bio jedna od najboljih kod Partizana, zajedno sa Birčevićem i Ratkovicom, a valjda više i ne bi trebalo isticati koliko bi crno-belima značilo da kapitenNovica Veličković odigra kvalitetnu partiju u Pioniru.

“Znamo da će nam biti teško u Beogradu. Partizan ima fizički jaku ekipu, ali mislim da smo mi brži. Nadam se da ćemo to znati da iskoristimo. U napadu žive od Hečera i Ratkovice jer oni umeju da razigraju i ostale“, rekao je pomoćni trener nemačke ekipe Martin Šiler.

Utakmica se igra večeras u hali Pionir sa početkom u 18 sati uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar