Видео - Браво Игоре: Србин предводи НБА тим!

Игор Кокошков претходне ноћи водио Јуту до победе над Лос Анђелес Лејкерсима.

Кошарка 06.12.2016 | 22:10
Видео - Браво Игоре: Србин предводи НБА тим!
Српски тренер Игор Кокошков неочекивано је обављао улогу првог тренера Јуте на мечу против Лос Анђелес Лејкерса. Квин Снајдер, шеф стручног штаба Џезера разболео се, због чега је Кокошков морао да преузме његово место.

Актуелни селектор Словеније одрадио је одличан посао, јер је уписао победу над Лејкерсима –107:101.

"Знам своје место, ја нисам први тренер екипе. Нема замене за тренера Снајдера, јер је ово његов тим", рекао је новинарима после меча Кокошков, који је пре неколико месеци постао први асистент Квину Снајдеру у Солт Лејк Ситију.

Кокошков је исписао нову страницу у историји српске кошарке, јер је после 16 година проведеним у стручним штабовима разних НБА тимова први пут самостално водио екипу на једном мечу.

"Ово је дефинитивно другачије искуство. Нисам баш имао много времена да се припремим за овако нешто, али ово је био меч о нашем тиму и нашим играчима", додао је Кокошков.

Он је био у Лос Анђелес Клиперсима, Детроиту, Финиксу, Кливленду и Орланду, пре него што је стигао у Јуту.



И играчи су се осврнули на промену на клупи, која је уродила плодом.

"Било је мало другачије. Он не прави гримасе на лицу као што то ради 'Коуч Q' када нешто забрљамо", поручио је Шелвин Мек.

Руди Гобер, најефикаснији у редовима Јуте на мечу против Лејкерса, рекао је да је Игору вероватно било најтеже.

"Милсим да је тренер био мало нервозан. Али је био сјајан. Он је веома паметан момак, а и ми играчи знали смо да морамо да радимо оно што треба на терену", рекао је Гобер, који је меч окончао са 14 поена и 17 скокова.

Након каљења у ОКК Београду и Партизану, Игор Кокошков (44) у САД је отишао 1995, четири године касније радио је већ као тренер на Универзитету Мисури, а 2000. обрео се у НБА лиги у Лос Анђелесу, у Клиперсима.

Управо против тима из тог града претходне ноћи исписао је још једну нову страницу у каријери, али и српској кошарци.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар