Video - Bravo Igore: Srbin predvodi NBA tim!

Igor Kokoškov prethodne noći vodio Jutu do pobede nad Los Anđeles Lejkersima.

Košarka 06.12.2016 | 22:10
Video - Bravo Igore: Srbin predvodi NBA tim!
Srpski trener Igor Kokoškov neočekivano je obavljao ulogu prvog trenera Jute na meču protiv Los Anđeles Lejkersa. Kvin Snajder, šef stručnog štaba Džezera razboleo se, zbog čega je Kokoškov morao da preuzme njegovo mesto.

Aktuelni selektor Slovenije odradio je odličan posao, jer je upisao pobedu nad Lejkersima –107:101.

"Znam svoje mesto, ja nisam prvi trener ekipe. Nema zamene za trenera Snajdera, jer je ovo njegov tim", rekao je novinarima posle meča Kokoškov, koji je pre nekoliko meseci postao prvi asistent Kvinu Snajderu u Solt Lejk Sitiju.

Kokoškov je ispisao novu stranicu u istoriji srpske košarke, jer je posle 16 godina provedenim u stručnim štabovima raznih NBA timova prvi put samostalno vodio ekipu na jednom meču.

"Ovo je definitivno drugačije iskustvo. Nisam baš imao mnogo vremena da se pripremim za ovako nešto, ali ovo je bio meč o našem timu i našim igračima", dodao je Kokoškov.

On je bio u Los Anđeles Klipersima, Detroitu, Finiksu, Klivlendu i Orlandu, pre nego što je stigao u Jutu.



I igrači su se osvrnuli na promenu na klupi, koja je urodila plodom.

"Bilo je malo drugačije. On ne pravi grimase na licu kao što to radi 'Kouč Q' kada nešto zabrljamo", poručio je Šelvin Mek.

Rudi Gober, najefikasniji u redovima Jute na meču protiv Lejkersa, rekao je da je Igoru verovatno bilo najteže.

"Milsim da je trener bio malo nervozan. Ali je bio sjajan. On je veoma pametan momak, a i mi igrači znali smo da moramo da radimo ono što treba na terenu", rekao je Gober, koji je meč okončao sa 14 poena i 17 skokova.

Nakon kaljenja u OKK Beogradu i Partizanu, Igor Kokoškov (44) u SAD je otišao 1995, četiri godine kasnije radio je već kao trener na Univerzitetu Misuri, a 2000. obreo se u NBA ligi u Los Anđelesu, u Klipersima.

Upravo protiv tima iz tog grada prethodne noći ispisao je još jednu novu stranicu u karijeri, ali i srpskoj košarci.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar