"Науљени Олимпијац" прелази у скијаше!

Олимпијац из Тонге, Пита Тауфатофуа, кога памтимо по његовом наступу на отварању Олимпијских игара у Рију, жели на још једне игре, и то зимске!

Остали спортови 11.12.2016 | 15:45
"Науљени Олимпијац" прелази у скијаше!
Репрезентативац Тонге у теквандоу залудио је женски дио публике на Маракани, али и поред ТВ екрана, када је без мајице и науљен носио заставу полинезијске државе на отварању Олимпијких игара у Рију.

Ако сте се питали шта ради "науљени Олимпијац из Тонге" данас, одговор је – тренира. Али не теквандо, већ се пребацио на скијање!

Тауфатофуа је у кратком видеу објављеном на видео каналу Олимпијских игара објавио да жели да постане први такмичар своје земље у нордијском скијању на Олимпијским играма 2018 у јужнокорејском Пјеонгчангу.

"Читав живот слиједио сам свој сан да постанем олимпијац. Сада желим направити корак даље. Мој циљ је да људи виде да ако могу ја то да урадим, могу и они. Циљ ми је освојити медаљу на Олимпијским играма 2018", рекао је Тауфатофуа, преноси «Гардијан».

Он је члан групе спортиста из Тонге који ће се припремати за Зимске олимпијске игре у Пјеонгчангу у оквиру програма за развој зимских спортова ове полинезијске државе, покренутим 2014. године.

Држава Тонга, у којој се углавном игра рагби, свој први наступ на Зимским олимпијским играма уписала је на прошлим играма у Сочију, када их је представљао помало контроверзни такмичар у санкању Бруно Банани.

Он је изазвао много пажње али и критика у јавности 2012. године када је откривено да је рођен као Фуахеа Семи, а да је касније промијенио своје име у име њемачке фирме Бруно Банани која му је спонзор.

Да се скијање полако развија на овом полинезисјком острву говори и то да је Макелета Стефан прошле године постала прва жена са Тонге која се такмичила у Свјетском шампионату у нордијском скијању.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар