Видео: Лудило! Сеоски фудбал на аргентински начин...!

Некако смо навикли да нам из Јужне Америке стижу најневероватнији, уједно и најбруталнији инциденти с фудбалских терена – који најмање имају везе с фудбалом.

Фудбал 07.12.2016 | 12:30
Видео: Лудило! Сеоски фудбал на аргентински начин...!
Нагледали смо се свега, од витлања пиштољем од стране играча или арбитара, 'вођења' навијања с ватреним оружјем, уношења мртвачких сандука на трибину, па све до 'традиционалних' туча свих присутних у нижим лигама.

Најновији инцидент долази нам с меча четврте лиге између Сармијента и Сансијенене у Ајакућу, где је главни арбитар Клаудио Елићиријо једва извукао живу главу – пошто је проценио да пенала за домаћина није било, да би гости на другој страни, после контре, постигли погодак.

Уследили су жучни протести играча Сармијента, на шта је Елићиријо одговорио с неколико црвених картона 'због вређања' и 'физичког контакта'. Пошто је искључио више од четири играча домаћина, због чега меч није могао да буде настављен, био је принуђен да прекине сусрет, односно тријумф би припао гостима службеним резултатом 3:0.

"Искрено, сама чињеница да је остао жив је право чудо само по себи", рекао је председник локалне лиге.



У међувремену, полиција се нашла на терену, протести су и даље трајали, навијачи су полако улазили на траву, али је деловало да већих инцидената неће бити. Међутим, после ударца једног навијача настао је прави хаос.

"Показао сам им црвене картоне јер су ме вређали и насртали на мене. У том тренутку, један ме је урадио с леђа и тада је настао хаос. Баш су ме претукли, не могу пола лица да померим", рекао је Елићирио.

Домаћи играчи покушали су, заједно са оргранима реда и мира, да заштите арбитра – који је панично бежао по терену – али нису успели у томе. Он је у једном тренутку оборен на земљу, више навијача шутирало га је и ударало ногама и рукама, због чега је на крају зарадио озбилње повреде главе.

"Превише навијача, а мало полиције – нисам могао ништа да предузмем. Никада нисам доживео ништа слично, осетио сам се беспомоћним. Када сам се вратио кући, загрлио сам жену и заједно смо се исплакали", наставио је исповест несрећни арбитар, "Суђење обожавам и нећу га се одрећи, иако не живим од њега, већ водим грађевинску фирму с оцем. Али, овоме се мора стати на крај, казне морају бити драконске".



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар