Video: Ludilo! Seoski fudbal na argentinski način...!

Nekako smo navikli da nam iz Južne Amerike stižu najneverovatniji, ujedno i najbrutalniji incidenti s fudbalskih terena – koji najmanje imaju veze s fudbalom.

Fudbal 07.12.2016 | 12:30
Video: Ludilo! Seoski fudbal na argentinski način...!
Nagledali smo se svega, od vitlanja pištoljem od strane igrača ili arbitara, 'vođenja' navijanja s vatrenim oružjem, unošenja mrtvačkih sanduka na tribinu, pa sve do 'tradicionalnih' tuča svih prisutnih u nižim ligama.

Najnoviji incident dolazi nam s meča četvrte lige između Sarmijenta i Sansijenene u Ajakuću, gde je glavni arbitar Klaudio Elićirijo jedva izvukao živu glavu – pošto je procenio da penala za domaćina nije bilo, da bi gosti na drugoj strani, posle kontre, postigli pogodak.

Usledili su žučni protesti igrača Sarmijenta, na šta je Elićirijo odgovorio s nekoliko crvenih kartona 'zbog vređanja' i 'fizičkog kontakta'. Pošto je isključio više od četiri igrača domaćina, zbog čega meč nije mogao da bude nastavljen, bio je prinuđen da prekine susret, odnosno trijumf bi pripao gostima službenim rezultatom 3:0.

"Iskreno, sama činjenica da je ostao živ je pravo čudo samo po sebi", rekao je predsednik lokalne lige.U međuvremenu, policija se našla na terenu, protesti su i dalje trajali, navijači su polako ulazili na travu, ali je delovalo da većih incidenata neće biti. Međutim, posle udarca jednog navijača nastao je pravi haos.

"Pokazao sam im crvene kartone jer su me vređali i nasrtali na mene. U tom trenutku, jedan me je uradio s leđa i tada je nastao haos. Baš su me pretukli, ne mogu pola lica da pomerim", rekao je Elićirio.

Domaći igrači pokušali su, zajedno sa orgranima reda i mira, da zaštite arbitra – koji je panično bežao po terenu – ali nisu uspeli u tome. On je u jednom trenutku oboren na zemlju, više navijača šutiralo ga je i udaralo nogama i rukama, zbog čega je na kraju zaradio ozbilnje povrede glave.

"Previše navijača, a malo policije – nisam mogao ništa da preduzmem. Nikada nisam doživeo ništa slično, osetio sam se bespomoćnim. Kada sam se vratio kući, zagrlio sam ženu i zajedno smo se isplakali", nastavio je ispovest nesrećni arbitar, "Suđenje obožavam i neću ga se odreći, iako ne živim od njega, već vodim građevinsku firmu s ocem. Ali, ovome se mora stati na kraj, kazne moraju biti drakonske".Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar