Хумелс био на прагу Манчестер Јунајтеда!

Фудбалер Бајерна из Минхена Матс Хумелс рекао је да је 2014. године био близу преласка у Манчестер јунајтед.

Фудбал 07.12.2016 | 12:00
Хумелс био на прагу Манчестер Јунајтеда!
Хумелса је 2014. године на Олд Трафорд желео да доведе тадашњи тренер Јунајтеда Луј ван Гал. Хумелс је упркос томе остао у Дормунду, али је овог лета прешао у Бајерн.

Упитан да ли је био близу преласка у Јунајтед пре две године, 27-годишњи играч рекао је за Дејли Мејл: "Да, веома близу".

"У последњих неколико година било је преговора. Имао сам понуде из Енглеске и једног од три велика шпанска клуба. Али, ниједна није била тако близу као она из Енглеске. Ван Гал ме је желео у тиму, али није био једини", рекао је Хумелс.

Он је додао да би му сада било тешко да игра у Енглеској.

"Следећег месеца ћу напунити 28 година, а са Бајерном сам потписао петогодишњи уговор", навео је Хумелс.

Он је у Дортмунду између 2008. и 2015. године играо под тренером Јиргеном Клопом, који сада предводи Ливерпул, и освојио је две шампионске титуле у Бундеслиги.

"Не бисмо имали такав успех са било којим другим тренером у Дортмунду, никако. Он је веома емотиван, сваки пут, па и на тренингу. Не може да се смири. Колико је такав? Сваког дана, 100 одсто. Најважније је да, када помисли да је погрешио, он се заиста извини играчу, било да су сами или пред целим тимом. Ако каже нешто непримерено, он то схвати", навео је Хумелс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар