Видео - Клеј: Да сам играо у четвртој четвртини? Дао бих 80 поена!

Кошаркаш Голден Стејта Клеј Томпсон рекао је да ни сам не зна колико би поена убацио да је против Индијане играо у четвртој четвртини.

Кошарка 06.12.2016 | 18:15
Видео - Клеј: Да сам играо у четвртој четвртини? Дао бих 80 поена!
Томпсон је у тријумфу над Пејсерсима са 142:106 на паркету провео 29 минута и постигао 60 поена (13/19 за два, 8/14 за три), чиме је поставио нови рекорд каријере.

Међутим, један од најбољих тројкаша у НБА лиги, није играо последњих 12 минута, пошто су Вориорси већ имали убедљиву предност.

На питање колико би постигао да је још једном ушао на терен, одговорио је:

„Ко зна? То је добро питање, али стварно не знам“, одговорио је Клеј, а потом додао:

„Можда бих могао да пребацим 80 поена. Можда ћу једнога дана имати прилику, али 60 поена за 29 минута није толико лоше. Задовољан сам учинком. Штета је што, у оба меча у којима сам постизао рекорд каријере, нисам играо у четвртој четвртини. Требало би да такве утакмице држимо неизвеснијим, али за сада је све добро“.

Он је одлично отворио утакмицу и имао фантастичне проценте шута.

„Мислим да је све почело лаганим полагањима на почетку, то је отворило моју игру. Када год сам активан са лоптом, тада сам најбољи. Сваки шут који сам узео је био добар шут. То је начин на који желим да играм за своје саиграче. Лако је имати отворене шутеве када вас цело вече разигравају Заза Пачулија и Дрејмонд Грин“.

Стеф Кари, други од браће ’Сплеш’, на најбољи начин је описао рекорд свог пријатеља.

„Ставио бих новац да нико никада у историји кошарке неће постићи толико поена за пола сата“, рекао је Кари, док је Кевин Дурент имао слично мишљење.

„Не знам шта да кажем. То је лудо јер вероватно није имао лопту у рукама више од два минута током читавог сусрета. Само је хватао, шутирао, продирао“, казао је Дурантула.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар