Video - Klej: Da sam igrao u četvrtoj četvrtini? Dao bih 80 poena!

Košarkaš Golden Stejta Klej Tompson rekao je da ni sam ne zna koliko bi poena ubacio da je protiv Indijane igrao u četvrtoj četvrtini.

Košarka 06.12.2016 | 18:15
Video - Klej: Da sam igrao u četvrtoj četvrtini? Dao bih 80 poena!
Tompson je u trijumfu nad Pejsersima sa 142:106 na parketu proveo 29 minuta i postigao 60 poena (13/19 za dva, 8/14 za tri), čime je postavio novi rekord karijere.

Međutim, jedan od najboljih trojkaša u NBA ligi, nije igrao poslednjih 12 minuta, pošto su Voriorsi već imali ubedljivu prednost.

Na pitanje koliko bi postigao da je još jednom ušao na teren, odgovorio je:

„Ko zna? To je dobro pitanje, ali stvarno ne znam“, odgovorio je Klej, a potom dodao:

„Možda bih mogao da prebacim 80 poena. Možda ću jednoga dana imati priliku, ali 60 poena za 29 minuta nije toliko loše. Zadovoljan sam učinkom. Šteta je što, u oba meča u kojima sam postizao rekord karijere, nisam igrao u četvrtoj četvrtini. Trebalo bi da takve utakmice držimo neizvesnijim, ali za sada je sve dobro“.

On je odlično otvorio utakmicu i imao fantastične procente šuta.

„Mislim da je sve počelo laganim polaganjima na početku, to je otvorilo moju igru. Kada god sam aktivan sa loptom, tada sam najbolji. Svaki šut koji sam uzeo je bio dobar šut. To je način na koji želim da igram za svoje saigrače. Lako je imati otvorene šuteve kada vas celo veče razigravaju Zaza Pačulija i Drejmond Grin“.

Stef Kari, drugi od braće ’Spleš’, na najbolji način je opisao rekord svog prijatelja.

„Stavio bih novac da niko nikada u istoriji košarke neće postići toliko poena za pola sata“, rekao je Kari, dok je Kevin Durent imao slično mišljenje.

„Ne znam šta da kažem. To je ludo jer verovatno nije imao loptu u rukama više od dva minuta tokom čitavog susreta. Samo je hvatao, šutirao, prodirao“, kazao je Durantula.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar