Мерцедес: Размишљамо и о Алонсу!

Шампион Формуле 1 у конкуренцији конструктора екипа Мерцедес потврдила је да је заинтересована за довођење двоструког шампиона Фернанда Алонса из Мекларена.

Остали спортови 07.12.2016 | 15:15
Мерцедес: Размишљамо и о Алонсу!
Светски шампион Розберг прошле недеље је неочекивано саопштио да се повукао, а Мерцедес мора што пре да ангажује новог возача како би се припремио за предсезонска тестирања која почињу у фебруару.

Сви искусни и квалитени возачи су под уговорима за наредну сезону, па се Мерцедес суочава са проблемима.

Челници шампионског тима Формуле 1 Мерцедеса признали су да их је вест о повлачењу Ника Розберга само неколико дана по освајању прве титуле погодила као "гром из ведра неба".

Ненајављено су остали су без возача, у ситуацији када нису ни разматрали могућност да би том питању уопште морали да размишљају.

Мерцедес је одмах решио да крене у акцију попуне празног места у болиду и да пронађе тимског колегу Луису Хамилтону за следећу сезону.

Актуелни шампиони у конкуренцији конструктора "бацили су око" на неколико пилота који би одговарали њиховим захтевима, али су свесни да ће борба бити веома тешка, јер су сви искусни под уговорима.

Они су "пикирали" четвороструког светског првака Себастијана Фетела, али је он одмах рекао да неће напустити Ферари, у комбинацији су и Макс Верштапен и Данијел Рикардо из Ред Була, као и Валтери Ботас, возач Вилијамса, али је "први пик" Фернандо Алонсо, из екипе Мекларен.

"Морамо да узмемо у обзир Фернанда. Он је возач кога много поштујем, комбинација талента, брзине и искуства. Он има све. Али, има уговор са Меклареном и морамо да видимо које су нам друге могућности", рекао је директор Мерцедеса Тото Волф за "Скај спорт".

Мекларен се одмах огласио и ставио до знања да верују двоструком светском шампиону Алонсу, али и он њима.

Челник те екипе Зек Браун рекао је да екипа нема намеру да пусти Шпанца, који наредне сезоне улази у последњу годину трогодишњег уговора.

"Имамо уговор са Фернандом и он је задовољан. Наравно да жели да побеђује, као и ми, али нисам забринут у вези сценарија да би могао да оде раније", рекао је Браун.

"Морамо да узмемо у обзир Фернанда. Он је возач кога много поштујем, комбинација талента, брзине и искуства. Он има све. Али, има уговор са Меклареном и морамо да видимо које су нам друге могућности", рекао је директор Мерцедеса Тото Волф за Скај Спорт.

Челник Мекларена Зек Браун рекао је да екипа нема намеру да пусти Алонса, који наредне сезоне улази у последњу годину трогодишњег уговора.

"Имамо уговор са Фернандом и он је задовољан. Наравно да жели да победјује, као и ми, али нисам забринут око таквог сценарија (одлазак)", рекао је Браун.

Четвороструки светски првак Себастијан Фетел из Ферарија рекао је да неће напустити италијанску екипу, а није реално ни да ће Ред Бул пустити своје возаче Макса Верстапена и Данијела Рикарда, чак иако неко од њих жели да оде.

Како је навео Скај, Мерцедес ће морати да бира измедју младих возача из свог развојног програма Паскала Верлејна и Естебана Окона. Обојица су у тек завршеној сезони возили за Манор, а Верлејн је био и тест возач Мерцедеса.

"Задржаћемо постојећи систем. У нашој екипи ће обојица возача имати исти статус и једнаке прилике. То дугујемо навијачима. Медју возачима не можете имати хијерархију", рекао је Волф.

Фернандо Алонсо је дебитовао у Формули 1 2001. године, возио је до сада 274 трке, и освојио је две шампионске титуле 2005. и 2006. са екипом Реноа. Још три пута, као члан Ферарија, завршавао је сезону као другопласирани (2010, 2012. и 2013). Остварио је 32 победе у Ф1, а возио је и за Минарди, и Мекларен, у који је други пут стигао прошле године. Ове сезоне завршио је шампионат на 10. месту са 54 освојена поена.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар