Меркел: Не дозволити нови талас миграната

Њемачки канцелар Ангела Меркел изјавила је данас да не треба дозволити понављање мигрантског таласа из љета 2015. године.

Свијет 06.12.2016 | 15:15
Меркел: Не дозволити нови талас миграната
Према подацима Министарства унутрашњих послова, те године у земљу је стигло око 890.000 миграната.

"Ситуација у вези са доласцима избјеглица у Њемачку каква је била у љето 2015. године не може, не смије и неће бити поновљена", рекла је Меркелова на страначком састанку Хришћанско-демократске уније.

Она је додала да је то "био и остао" њен политички циљ, преноси "Спутњик".

Меркелова је позвала да се уведе забрана бурке у Њемачкој гдје је год то правно могуће и да у овој држави није прихватљиво потпуно покривање лица.

Министар унутрашњих послова Томас де Мезијер, један од Меркелиних најближих сарадника, предложио је у августу дјелимично забрањивање бурке.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

06.12.2016 16:19

Политицком лицемерству и дволицности нигдје краја нема. Маркелова нити се висе Бога боји нити њемацко народа стиди. Она мисли исто као и Хилари Клинтон да је народ луд и забораван. Није. Зна њемацки народ да је 2015 године она одобрила неплански улазак у Њемацку емигрантима ис Азие и Африке. ЗАТО је смјесно и залосно цути како сада Маркелова због избора позиве да се емигрантима висе не дозволи улазак у Њемацку. Због власти и славе многи политицари би се радо и јеб... Залосно и срамно. Од Бога греота а од народа срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоне

06.12.2016 22:12

Понаса се исто ко и леми. Ујутро једна прица, поподне дуга. Хоце оборити све рекорде по броју мандата на мјесту канцелара. То нема цијену, Хилари и Бил су хтјели постати јефина фамилија у САДу која је била прецедник. Среца па се Амери нису дали насукати.

ОДГОВОРИТЕ