Merkel: Ne dozvoliti novi talas migranata

Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da ne treba dozvoliti ponavljanje migrantskog talasa iz ljeta 2015. godine.

Svijet 06.12.2016 | 15:15
Merkel: Ne dozvoliti novi talas migranata
Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, te godine u zemlju je stiglo oko 890.000 migranata.

"Situacija u vezi sa dolascima izbjeglica u Njemačku kakva je bila u ljeto 2015. godine ne može, ne smije i neće biti ponovljena", rekla je Merkelova na stranačkom sastanku Hrišćansko-demokratske unije.

Ona je dodala da je to "bio i ostao" njen politički cilj, prenosi "Sputnjik".

Merkelova je pozvala da se uvede zabrana burke u NJemačkoj gdje je god to pravno moguće i da u ovoj državi nije prihvatljivo potpuno pokrivanje lica.

Ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer, jedan od Merkelinih najbližih saradnika, predložio je u avgustu djelimično zabranjivanje burke.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

06.12.2016 16:19

Politickom licemerstvu i dvolicnosti nigdje kraja nema. Markelova niti se vise Boga boji niti njemacko naroda stidi. Ona misli isto kao i Hilari Klinton da je narod lud i zaboravan. Nije. Zna njemacki narod da je 2015 godine ona odobrila neplanski ulazak u Njemacku emigrantima is Azie i Afrike. ZATO je smjesno i zalosno cuti kako sada Markelova zbog izbora pozive da se emigrantima vise ne dozvoli ulazak u Njemacku. Zbog vlasti i slave mnogi politicari bi se rado i jeb... Zalosno i sramno. Od Boga greota a od naroda sramota!

ODGOVORITE
Name

Zone

06.12.2016 22:12

Ponasa se isto ko i lemi. Ujutro jedna prica, popodne duga. Hoce oboriti sve rekorde po broju mandata na mjestu kancelara. To nema cijenu, Hilari i Bil su htjeli postati jefina familija u SADu koja je bila precednik. Sreca pa se Ameri nisu dali nasukati.

ODGOVORITE