Фејзић и Павловић воде Скупштину Сребренице

Одборници Скупштине општине Сребреница данас су за предсједника локалног парламента тајним гласањем изабрали Хамдију Фејзића из СДА, а за потпредсједника Радомира Павловића из СНСД-а.

Република Српска 06.12.2016 | 13:10
Фејзић и Павловић воде Скупштину Сребренице
Они су изабрани у наставку конститутивне сједнице која је прекинута 1. децембра на захтјев одборника из Савеза СДА-СББ-СБиХ због проблема у СДА и чекања става страначке централе да ли ће одборници ове странке приступити скупштинској већини у Сребреници.

Група од пет одборника из СДА и СБиХ данас је обавијестила Скупштину да ће они чинити посебни одборнички клуб, да неће дјеловати као одборници СДА и СБиХ, јер, како је рекао представник те групе одборника Алија Табаковић /који је и предсједник Меџлиса Исламске заједнице у овом мјесту/, "не желе да издају бошњачке националне интересе".

Након изношења тог става дошло је до оштрог вербалног сукоба између представника бошњачких одборника који су приступили скупштинској већини и одборника из фракције СДА-СБиХ.

Та група одборника напустила је засједање и није приступила ни гласању за избор предсједника и потпредсједника Скупштине општине.

Скупштинску већину чини пет одборника СНСД-а, по два одборника ДНС-а, СДС-а, СДА, СДП БиХ и један одборник НДП-а.

Сребреничка Скупштина општине броји 21 одборника, од којих је 12 Срба и девет Бошњака.

Одборници ПДП-а и СРС-"Српска у сигурне руке" су у опозицији, као и пет бошњачких одборника.

Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић рекао је да је у међустраначким договорима постигнут споразум о расподјели функција и да је циљ да представници и Срба и Бошњака чине власт и заједнички раде на остваривању циљева и задатака, те стварању бољих услова живота у овој општини у интересу свих њених становника.

Након паузе која је услиједила послије избора предсједника и потпредсједника парламента, предстоји избор замјеника начелника општине, вршилаца дужности секретара Скупштине и шефова четири општинска одјељења, те формирање скупштинских радних тијела.

Предвиђено је да по завршетку конститутивне сједнице данас буде одржана и тематска сједница Скупштине општине Сребреница о ребалансу буџета за ову и Нацрту буџета општине за 2017. годину.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

сомеоне

06.12.2016 12:42

Сесељ прогурао овог малог за нацелника а он радикале послао у опозицију а прихватио сда. Толико о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ме

06.12.2016 12:56

само нека је СРБИН нацелник

Name

цимбало

06.12.2016 14:52

Сесељ нема везе са овим малим а СРС је сам одабрао опозицију.

Name

Сребреница

06.12.2016 14:02

Мозе ли Сребреницка скупстина без Павловица и Цвјетиновица? Е моји Сребреницани никада се опаметити нецете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доживотни

08.12.2016 00:09

Др Павловић 6 пут узастопно именован. То све говори!