Fejzić i Pavlović vode Skupštinu Srebrenice

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su za predsjednika lokalnog parlamenta tajnim glasanjem izabrali Hamdiju Fejzića iz SDA, a za potpredsjednika Radomira Pavlovića iz SNSD-a.

Republika Srpska 06.12.2016 | 13:10
Fejzić i Pavlović vode Skupštinu Srebrenice
Oni su izabrani u nastavku konstitutivne sjednice koja je prekinuta 1. decembra na zahtjev odbornika iz Saveza SDA-SBB-SBiH zbog problema u SDA i čekanja stava stranačke centrale da li će odbornici ove stranke pristupiti skupštinskoj većini u Srebrenici.

Grupa od pet odbornika iz SDA i SBiH danas je obavijestila Skupštinu da će oni činiti posebni odbornički klub, da neće djelovati kao odbornici SDA i SBiH, jer, kako je rekao predstavnik te grupe odbornika Alija Tabaković /koji je i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u ovom mjestu/, "ne žele da izdaju bošnjačke nacionalne interese".

Nakon iznošenja tog stava došlo je do oštrog verbalnog sukoba između predstavnika bošnjačkih odbornika koji su pristupili skupštinskoj većini i odbornika iz frakcije SDA-SBiH.

Ta grupa odbornika napustila je zasjedanje i nije pristupila ni glasanju za izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine.

Skupštinsku većinu čini pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika DNS-a, SDS-a, SDA, SDP BiH i jedan odbornik NDP-a.

Srebrenička Skupština opštine broji 21 odbornika, od kojih je 12 Srba i devet Bošnjaka.

Odbornici PDP-a i SRS-"Srpska u sigurne ruke" su u opoziciji, kao i pet bošnjačkih odbornika.

Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je da je u međustranačkim dogovorima postignut sporazum o raspodjeli funkcija i da je cilj da predstavnici i Srba i Bošnjaka čine vlast i zajednički rade na ostvarivanju ciljeva i zadataka, te stvaranju boljih uslova života u ovoj opštini u interesu svih njenih stanovnika.

Nakon pauze koja je uslijedila poslije izbora predsjednika i potpredsjednika parlamenta, predstoji izbor zamjenika načelnika opštine, vršilaca dužnosti sekretara Skupštine i šefova četiri opštinska odjeljenja, te formiranje skupštinskih radnih tijela.

Predviđeno je da po završetku konstitutivne sjednice danas bude održana i tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica o rebalansu budžeta za ovu i Nacrtu budžeta opštine za 2017. godinu.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

someone

06.12.2016 12:42

Seselj progurao ovog malog za nacelnika a on radikale poslao u opoziciju a prihvatio sda. Toliko o tome.

ODGOVORITE
Name

me

06.12.2016 12:56

samo neka je SRBIN nacelnik

Name

cimbalo

06.12.2016 14:52

Seselj nema veze sa ovim malim a SRS je sam odabrao opoziciju.

Name

Srebrenica

06.12.2016 14:02

Moze li Srebrenicka skupstina bez Pavlovica i Cvjetinovica? E moji Srebrenicani nikada se opametiti necete.

ODGOVORITE
Name

doživotni

08.12.2016 00:09

Dr Pavlović 6 put uzastopno imenovan. To sve govori!