Цвајта: Божићни поклон за ''Челичну унију''!

Зашто у децембру сви навијају за Унион?! Није рано, наша новогодишња жеља је Кућа старог шумара у Бундеслиги.

Фудбал 06.12.2016 | 09:30
Цвајта: Божићни поклон за ''Челичну унију''!
Унион Берлин је добио још један дерби! Унион је за корак ближи водећим клубовима Цвајте и историјском сну - пласману у Бундеслигу! Ајнтрахт из Брауншвајга, одо овог кола суверени лидер, пао је у Берлину и тако дефинитивно препустио прво место Штутгарту. Домаћи тим славио је са 2:0 у једном изванредном мечу, па сада има 27 бодова, само један мање од Хановера који је трећи и налази се на месту које води у бараж на крају сезоне. 

Симон Хедлунд јунак је вечерашњег дербија. Овај момак постигао је први гол на асистенцију Крилаха у 56. минуту, а онда је осам минута пре краја проиграо Даубеа који је отписао Брауншвајг - 2:0.

Резултати овог клуба у децембру су посебно на гласу. Унион Берлин је без сваке сумње најузбудљивији клуб у Цвајти, а у ово доба године постаје и те како занимљив и у светским размерама. Наиме, победама овог клуба не радују се само његови верни фанови јер је широм планете постао познат по чувеној манифестацији "Wеихнацхтссинген" (Божићна песма), када се навијачи крајем децембра окупљају на стадиону и 90 минута, са паузом од 15 - што представља полувреме - певају божићне и новогодишње песме уз спектакуларне кореографије.

Али то је само једна, најпознатија манифестација навијача Унион Берлина. Они су специфични још по много чему. Под број један, по томе што су сами власници свог клуба. Они су својевремено прикупили 3.000.000 евра за реновирање стадиона, па организовали радне акције у исту сврху, а у неколико наврата су и спасавали клуб од банкрота. Најпознатија била је једна акција од пре неколико година под називом "крвари за Унион", која је подразумевала масовно давање крви навијача. После је та крв продавана, а добијени новац дат клубу да се вади из финансијске "буле".

Има још много разлога због којих је овај клуб симпатичан, а ми ћемо навести још само један - име стадиона. Како вам звучи Кућа старог шумара? Зар није романтично?

Ајнтрахт из Брауншвајга вечерас је у Кући старог шумара доживео трећи пораз у сезони и потврдио да је паду форме. С друге стране, Унион се после два везана пораза од Дизелдорфа и Кајзера диже и навијачи поново почињу да маштају о Бундеслиги. 

Чекајући Wеихнацхтссинген...

ЦВАЈТА, 15. КОЛО

Петак:
Хановер - Хајденхајм 3:2 (1:1)
/Харник 45+1, Филкруг 68, Заренрен-Базе 70 - Верхок 42, Антон 60 аг/

Санкт Паули - Кајзерслаутерн 0:0

Карлсруе - Гројтер фирт 1:2 (0:2)
/Дијамантакос 80 пен - Нареј 6, Боли 24/

Субота:
Нирнберг - Сандхаузен 1:3 (0:1)
/Бургсталер 82 - Вутен 28, Клингман 55, Лукашик/

Минхен 1860 - Динамо Дрезден 1:0 (0:0)
/Ајчичек 90/

Недеља:
Арминија - Бохум 1:0 (1:0)
/Фоглзамер 16/

Ерцгебирге Ауе - Штутгарт 0:4 (0:2)
/Баумгартл 13, Гентнер 24, Мане 67, 76/

Вирцбургер - Фортуна Дизелдорф 0:0

Понедељак:
Унион Берлин - Ајнтрахт Брауншвајг 2:0 (0:0)
/Хедлунд 56, Даубе 82/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар